Det var 17 år gamle Simon Stein som var involvert i båtulykken på Jørpeland torsdag morgen. Politiet opplyser lørdag ettermiddag at han ble erklært død på Haukeland sykehus fredag.

Ulykken er under etterforskning og politiet ønsker på det nåværende tidspunkt ikke å kommentere saken ytterligere. Navnet er frigitt i samråd med de pårørende.

Årsaken til den tragiske ulykken skal ikke være klarlagt ennå, og etter det avisa har forstått er det vanskelig for politiet å finne ut hva som egentlig skjedde da 17-åringen havnet i sjøen. Unggutten var på vei til jobb ved stålverket på Jørpeland i en liten båt da ulykken skjedde. Det var en person som var ute og fisket som oppdaget at en båt gikk i ring midt ute på fjorden i 07.15-tida torsdag.

Straks etter at 17-åringen ble hentet opp fra sjøen, ble det utført livreddende førstehjelp. Deretter ble han fløyet til Haukeland universitetssykehus i Bergen med luftambulanse.

Ulykken har gjort dypt inntrykk i lokalsamfunnet. Strand-ordfører Irene Heng Lauvsnes sier til lokalavisa at det som har skjedd er ufattelig trist.

– Mine tanker går spesielt til nærmeste familie og venner. Mange sørger med dem. Det berører et helt lokalsamfunn når noen dør så tidlig i livet, uttaler hun.

Mellom klokka 18 og 20 på søndag er det lagt opp til åpen kirke på Jørpeland, der familie og bekjente av den unge mannen kan møtes og tenne lys. Der vil også representanter fra Strand kommunes kriseteam være tilstede.

– De som har behov for det vil da få mulighet til å prate med personer fra kriseteamet, opplyser ordfører Irene Heng Lauvsnes til avisa.