Bygda er klar for 4H-fylkesleir

Artikkelen er over 1 år gammel

Til helga er Bjørheimsbygd samlingspunkt for 4H-ere fra hele fylket.

DEL

– Vi gleder oss til å se engasjerte 4H-ere som lærer seg nye ting og koser seg på telttur her i Bjørheimsbygd. På fylkesleiren kan deltakerne blant annet lære å fiske, spille volleyball, danse sving, slakte sau, scrapbooking eller lage herlig thai-mat, forteller leirsjef, Tomine Ravnås (16) i en pressemelding.

Leiren er et samarbeid mellom Jerv 4H, Bygda 4H, Hjelmen 4H og 4H Rogaland.

– Mange lokale 4H-ere har allerede gjort en stor dugnadsinnsats for å få til leiren. Vi får i tillegg hjelp fra Sanitetsforeningen i Bjørheimsbygd og ikke minst mange gode støttespillere på økonomisida, forteller Tomine.

Selv om hun er 16 år, har hun lang erfaring som både arrangør og leder. Hun har nemlig hatt styreverv i Bygda 4H siden hun var 9 år! De tre siste åra som leder i klubben.

– Jeg syntes leirsjef-jobben hørtes spennende og utfordrende ut. Jeg har alltid likt å styre, og resten av komiteen lovet meg god hjelp. Alle i komiteen har gjort oppgavene sine på en god måte, og når vi har møtt utfordringer har vi funnet løsninger. Jeg har allerede hatt det veldig kjekt og lært mye. Til helga får vi se om arbeidet vårt holder mål, smiler hun.

På søndagen det volleyballturnering og «åpen dag» på fylkesleiren.

4H Rogaland består av 36 lokale klubber og 1500 medlemmer. Mottoet i 4H er «å lære ved å gjøre» og målet er å «utvikle en aktiv og samfunnsengasjert ungdom med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker». 4H Norge er en av landets største barne- og ungdomsorganisasjoner, og finnes i alle fylker.

– I denne organisasjonen får medlemmene bli kjent med seg selv gjennom å teste ulike aktiviteter og roller. Vi gir barn og unge tillit og mulighet til å lære og utvikle seg, forteller regionleder i 4H, Synnøve Jørgensen, i pressemeldingen.

Artikkeltags