Splashguard undersøker nå om det er mulig å lage en heldekkende paraply som skal festet på barnevognen. Den skal også kunne legges ned på siden, slik at den også beskytter mot regn i sterk vind.

Selv om den dekker store deler av kroppen så blir den ikke trafikkfarlig av den grunn.

– Paraplyen skal være gjennomsiktig. Det må være mulig å se ut seg, sier Daniel Moges Helgeland (17).

Om bedriften går bra så har de planer om å utvikle paraplyen for flere fremkomstmidler.

– Vi tenker i første omgang å lage en paraply til barnevogner, men vil etter hvert se på muligheten for å lage den til rullator og sykler, sier Cassandra Bendoukha (17).

Vanskelig å finne navn

Bedriften skulle egentlig hete Rainfall, men dette navnet var allerede tatt så det ble ikke godkjent i Brønnøysundregistrene. De landet til slutt på navnet Splashguard, men det var ikke lett å komme frem til det.

– Mange av de mest fengende og spennende navnene var allerede tatt fra før. Navn er nok noe som er viktig for enhver bedrift å være først til å ta, sier Moges Helgeland.

Faget er gøy

De synes faget entreprenørskap og bedriftsutvikling er veldig gøy, de liker at de får muligheten til å drive og bygge opp en egen bedrift på skolen.

– Vi får frihet til å tenke selv, og gjøre det som vi selv vil med bedriften, sier Adrian Lea (18).

– Det er også mye teori, men så får vi brukt teorien i praksis etterpå. Det er mye lettere å lære teorien på den måten, sier Bendoukha.

Fylkesmesterskap i ungdomsbedrifter

Gruppen jobber nå med en presentasjon som skal sendes inn til fylkesmesterskapet i ungdomsbedrifter som går av stabelen om kort tid. De har derfor ikke kommet ordentlig i gang med å lage en prototype enda. Etter mesterskapet skal de prøve å finne noen som kan produsere paraplyen.