– Alle som har vært i kontakt med koronasmittet person får en telefon

SMITTEVERNLEGE: Anja de Jong forsikrer om at de som har vært i kontakt med en person som har testet positivt for covid-19 får en telefon fra helsepersonell.

SMITTEVERNLEGE: Anja de Jong forsikrer om at de som har vært i kontakt med en person som har testet positivt for covid-19 får en telefon fra helsepersonell. Foto:

Totalt er det nå fire personer som har testet positivt for koronaviruset i Strand kommune. Smittevernoverlege Anja de Jong forklarer hva de gjør når noen tester positivt.

DEL

Det siste tilfellet av koronasmitte i Strand gjelder en ungdom. Smittevernoverlegen kan tenke seg at en del ungdommer bekymrer seg for om de har vært i kontakt med vedkommende.

–Det kan gjelde voksne også. Hvem er dette og hvor har denne personen vært? sier de Jong.

Det de gjør dersom noen får positivt svar på prøvene, er å intervjue vedkommende.

– Vi spør dem hvor de har vært, hva de har gjort, hvem de har vært i kontakt med. Spesielt i nær kontakt med, forteller legen.

Deretter kontaktes alle som har vært i kontakt med den som er smittet.

– De som ikke har fått en telefon innen noen timer etter at det står i Strandbuen eller på kommunens nettsider, de har ikke vært i kontakt med vedkommende. Alle skal få en telefon av helsepersonell, forsikrer de Jong.

Artikkeltags