FOTBALL: – Jeg negynte å trene med Staal før jul og har trent med dem siden. Jeg har meldt overgang fra Hjelmeland til Staal nå, sier den målfarlige, offensive spilleren, som de siste årene har scoret over 60 mål for ungdomslagene sine.

Nå er hun klar for en tøffere treningshverdag og seniorfotball for Staal. Med Staal sitt damelag trener hun tre ganger i uken. To ganger i hallen på Tau og en gang ute.

Andrea går første året på idrettslinja på Strand videregående skole. Selvsagt trener hun mye fotball der også.

– Foreløpig så pendler jeg fra Mjølhus i Hjelmeland, men jeg har planer om å få meg en plass å bo etter hvert. Nå følger jeg en spiller på laget, som bor i Årdal, og så henter søsteren mi eller foreldrene mine meg i Årdal, sier 17-åringen.

Mjølhus er mellom Årdal og Hjelmeland, der hun bor på gård. Når hun ikke gjør skolearbeid eller trener, så hjelper hun til en del på gården, hvor de har melkekyr, sauer og griser.

– Hva er målsetningen din på fotballbanen?

– Det er å se hvor langt jeg kan komme. Jeg får komme så langt jeg kommer. Jeg kommer til å spille så lenge jeg synes det er gøy, sier Andrea Mjølhus.

– Trvies du i Staal?

– Jeg trives i Staal. Det er ikke så lenge jeg har vært der, men synes det er bra miljø, sier Mjølhus.

Tidligere spilte hun også håndball, men det har hun sluttet med, da det var vanskelig å samle nok spillere til lag i Hjelmeland.