FOTBALL: Anna Stople har spilt på MIL siden hun var seks år med unntak av tre år da hun var syk. Men nå er hun tilbake på banen igjen og håper å bidra til en bra sesong for Staal.

– Hvorfor gikk du til Staal?

– Det var for å spille på et høyere nivå, og dermed få enda større utfordringer, sier 19-åringen.

Hun kjente til flere Staal-spillere fra før da hun har spilt for SMIL-laget.

– Det var veldig bra å komme til Staal. Jeg har blitt tatt godt imot og gleder meg til fortsettelsen, sier Anna.

I den senere tid har hun spilt spiss og ving. Da hun begynte å spille var hun midtstopper. Men innrømmer at hun liker seg bedre framme i angrep. og har scoret noen mål i karrieren.

– Nå har jeg kommet ny inn i laget, men trives godt. Jeg håper vi vinner en del kamper og jeg håper jeg får scoret litt mål. Personlig har jeg ikke andre mål enn å bli en bedre fotballspiller og være med på å bidra for å gjøre laget bra, sier Anna.

Hun går 2. klasse på Strand Videregående skole til vanlig og utenom å spille fotball, så liker hun å være aktiv. Da Anna ble 16 ble hun syk i tre år og er nettopp tilbake på fotballbanen og har også måttet ta skoleår om igjen.

– Hva var det som feilte deg?

– Helt plutselig fikk jeg en utmattelsessykdom som satt meg ut. Sykdommen satt i kroppen i tre år. Men nå er jeg helt frisk igjen, sier Anna Stople.

Vinterferien til Anna har gått med til å ha aktivitetsskole for Strand kommune. Det er noe hun også har gjort i tidligere ferier.

– Det er en kjekk jobb. Jeg leder ungdommene som deltar på aktivitetsskolen gjennom forskjellige aktiviteter og passer på at de har det fint, sier Anna.

– Er det noe du brenner for likevel?

– Jeg er kristen og det brenner jeg for, sier Anna Stople.