Gå til sidens hovedinnhold

Arbeider ved Tau Mek Verksted smittet av koronaviruset

En av arbeiderne ved Tau Mek Verksted i Nordmarka har fått påvist koronaviruset.

– I går, torsdag 22.10.20, fikk vi beskjed om at en av våre utenlandske arbeidstakere ved ankomst Norge har testet positivt for covid-19, står det i en pressemelding fra verkstedet.

Vedkommende kom til Norge med bil sammen med fire andre utenlandske arbeidstakere - alle er fast ansatte bosatt i Slovakia. De kom med Color Line fra Hirtshals onsdag kveld, med ferjen som ankom Kristiansand klokken 23:59.

– I henhold til interne rutiner dro de ved ankomst direkte til forlegningen i påvente av covid-19-test. Testing ble utført torsdag formiddag, og i tråd med rutine har de ansatte vært i karantene fra ankomst og frem til prøvesvar forelå torsdag kveld, står det i pressemeldingen.

Arbeideren som har fått påvist smitte er nå isolert og reisefølget er i karantene. Ingen av dem har sykdomssymptomer.

– De blir ivaretatt på best mulig måte, står det i pressemeldingen.

Les også

Ekstra nødvendig med influensavaksine i år: – Det er viktig å ikke få både koronaviruset og influensa på samme tid

Ikke vært i kontakt med andre

Verkstedet har hatt tett dialog med smittevernlege i Strand, Anja de Jong. De hadde i forkant av innreise utarbeidet gode rutiner som er fulgt av bedriften og de ansatte.

– Verken den smittede eller andre i reisefølget har vært i kontakt med øvrige ansatte i bedriften eller andre etter ankomst Norge, skriver verkstedet.

Nå skal videre arbeid med smittesporing, testing og isolering følges opp i samarbeid med kommunen.

Kommentarer til denne saken