Gå til sidens hovedinnhold

Arvid vil etterlate et stort savn i alle miljøene han har vært en del av

– Størst blir nok savnet hos den nærmeste familien som har mistet en ektefelle, en far, en bestefar og en bror

MINNEORD

Vår gode venn, arbeidskollega og partikamerat Arvid Håheim har gått bort. Plutselig, uventet og uforståelig. Vi mottok den triste meldingen på Arvids 70 års dag, 21. desember.

Vi har kjent Arvid gjennom mange tiår både som arbeidskollega, som partikollega i Strand Arbeiderparti og som venn.

Arvid er født og oppvokst på Jørpeland. Det meste av barndomstida bodde han og familien i Åvegen.

Arvid kom fra arbeiderkår og var stolt av faren som stålverksarbeider, men kanskje like stolt over farens talent som trompetspiller, et talent Arvid delte med faren. Han likte også godt å skryte av farmora som hadde pølsebod like ved Folkets Hus.

Les også

Politikarkollegaer om Arvid Håheim: – Raus, kunnskapsrik, lyttande og engasjert

Arvid var Jørpelandspatriot, men samtidig en ekte strandbu. Han kunne slåss for idrettsanlegg på Jørpeland, samtidig som han innså viktigheten av å bevare Nordre Strand skole.

Arvid var opptatt av enkeltmennesker, både i jobbsammenheng og som politiker. Mange er de som han har vært i kontakt med som politiker i det tidligere «Helse- og sosialutvalget» og senere også i «Levekårsutvalget». Han fikk også mange henvendelser fra både privatpersoner og bedriftsledere i løpet av de 20 åra han var kommunestyrerepresentant.

Arvid var samfunnsengasjert og et dyktig organisasjonsmenneske. Han var en ekte sosialdemokrat i ordets beste betydning med et solid verdigrunnlag. Han levde etter alle måter opp til dette verdigrunnlaget: «En verdi er et umistelig gode for fellesskapet – som vi er villige å slåss for!». Og det var Arvid i så mange sammenhenger; villig til å slåss for sine verdier!

Arvid hadde en lang arbeidskarriere bak seg i offentlig sektor. Han hadde viktige jobber i flere Ryfylkekommuner, Finnøy, Hjelmeland og Strand, men var også i en årrekke ansatt i Stavanger kommune. De ulike jobbene Arvid hadde var alltid knyttet opp til økonomi.

Les også

Ordføraren om Arvid Håheim: – Han hadde god dialog med alle parti og var flink til å kompromissa på tvers av partia for å finna gode løysingar

Arvid ble tilsatt i Strand kommune som formannskapssekretær, senere leder av Politisk sekretariat. Dette førte til at han ikke kunne inneha politiske verv. Men da han gikk over i pensjonistenes rekker, engasjerte han seg igjen i politikken.

Alle arbeidstakere burde organisere seg, mente Arvid. Selv har han alltid vært fagorganisert, tidligere i Kommuneforbundet som nå bærer navnet Fagforbundet. Her har han hatt ulike verv både på lokalt nivå og på regionsnivå.

Idrettslaget Staal Jørpeland har alltid hatt en stor plass i Arvids hjerte, både som fotballspiller i sine yngre dager, men også mange år som organisator og administrator i ulike styreverv.

I de siste årene fikk Arvid i ny «lidenskap», dugnadsarbeid i «Venneforeningen for Jørpelandsholmen». Her fant han seg godt til rette i dugnadsgjengen som møttes stort sett hver onsdag året rundt.

I Strand og Forsand turlag fikk friluftsmennesket Arvid utfolde seg, på samme måte som han gjorde med turer til hytta ved Tømmervatnet, Fundingsland og i de seneste årene hytta ved Gullingen.

Og som om ikke det var nok, det siste året fant han også tid til å gå inn i styret i Livsglede for Eldre Strand for å gjøre en ekstra innsats for de eldre i kommunen.

Mange har sagt mye om Arvid de siste dagene: Alltid i godt humør, effektiv som få, positiv og løsningsorientert, behagelig mann å jobbe sammen med, raus, kunnskapsrik, lyttende, ildsjel, sto på for andre.

Arvid vil etterlate et stort savn i alle miljøene han har vært en del av.

Men størst blir nok savnet hos den nærmeste familien som har mistet en ektefelle, en far, en bestefar og en bror.

Tankene våre går til Gro, Hege og Andreas og barnebarna Benjamin, August og Eili og søsteren Kate som Arvid var sterkt knyttet til.

Vi lyser fred over Arvid sitt minne.

Kommentarer til denne saken