– Vi har fått henvendelser om at wifi er et savn i gjestehavna i Vågen på Jørpeland. Vi ser på hvordan det kan løses, og håper å få det til senest når ISPS-havna skal på plass, sier fagleder for samferdsel og havner i Strand kommune, Gudmund Selvær.

Strand kommune arbeider med å gjøre Jørpeland ISPS-godkjent for å kunne ta imot cruiseturister. Strand kommune har fått forespørsel fra cruiseskip som ville til Jørpeland i sommer, men kommunen har måttet takke nei.

Les også

«Den nye båthavna har alt blitt svært populær, det passer svært dårlig å presse inn et så dominerende byggverk her»

– Det blir ikke aktuelt å ta inn store cruiseskip til kaien i Vågen. Skipene må ligge uti fjorden, og så blir passasjerene fraktet inn med småbåter. Det er disse vi skal lage en portal for å kunne ta imot, sier Selvær.

Men Jørpeland kai kan bli ISPS-godkjent i år dersom alt går glatt. Det kan også være at kommunen finner andre måter å løse wifi-etterspørselen fra båtfolket på.

Årsaken til at det ikke kan tas imot cruiseturister i 2020 er koronaviruset.

– Vi er så heldige å ha fått med oss Akora til å stille med havnevakter i sommer. De begynner nå på onsdag. De vil hjelpe gjester med alt fra å ta imot tampen til å gi lokal informasjon og holde orden rundt bobiler og gjestehavn. Vi vet mye mer om framdrift for både trådløst nett til gjestehavna og ISPS-havna om fjorten dager, sier Gudmund Selvær.