(Sandnesposten)

Politiet fikk onsdag ettermiddag melding fra Stangeland Maskin om et hvitt pulver som kom ut av et brev firmaet hadde mottatt.

– Det var veldig usikkerhet om hva dette var. Vi ga dem beskjed om at de skulle legge det fra seg og evakuere. Nødetatene er på stedet, og ivaretar og sikrer. Jeg kan legge til at de som har vært i kontakt med brevet ikke har vist noen form for ubehag, sa operasjonsleder Toralv Skårland i Sør-Vest politidistrikt til Solabladet tidligere i dag.

Har sperret av et område

Klokken 17.30 er politiets bombegruppe i sving på bedriftsområdet til Stangeland maskin. Et større område er sperret av. Innsatsleder Gro Iden i politiet forteller at dette er gjort for å gi bombegruppen arbeidsro.

– Og for å hindre at folk skal komme i nærheten.

Politiet og brannvesenet er klokken 17.30 til stede med 10-15 enheter på Soma. På dette tidspunktet kjører tre brannbiler inn i det avsperrede området, mens alle Stangelands maskiner blir kjørt ut. Området blir rett og slett ryddet.

20 minutter langt møte

Innsatsleder Iden kan ennå ikke si noe om hvilket pulver som er observert, eller hva som gjør at aksjonen er av et slikt massivt omfang.

Bombegruppens teknikere startet undersøkelsene på Soma med en 20 minutter lang briefing sammen med lokalt politi og brannvesen, før arbeidet med å avsperre området ble satt i gang.

En rekke medier er naturligvis på plass utenfor det avsperrede området.

Tar det med ro

Det var rett etter 13:00 at politiet tvitret om brevet og dets innhold, som medførte full utrykning og rutinemessig evakuering av bygget.

– Bombegruppen fra Oslo er anmodet om bistand, og de vil ankomme stedet i løpet av ettermiddag/kveld, meldte operasjonsleder rett før halv fire.

Daglig leder i Stangeland Maskin, Tommy Stangeland tar situasjonen med ro.

– Det er i beste fall en dårlig spøk. Vi tar situasjonen greit, og løser den så profesjonelt som mulig. Vi tenker jo ikke at vi er i risikogruppen for dette, sier han til Solabladet.

Ingen spesifikke.

Olav Silde, HMS-KS-HR sjef hos Stangeland Maskin, kan fortelle at brevet ikke var adressert til noen spesifikke personer i selskapet.

– Det er snakk om post som er adressert til selskapet. Situasjonen var helt rolig. Vi gikk ut av kontorfløyen, etter instruks fra politiet, sier Silde.

De ansatte fikk ikke komme tilbake på jobb i bygget onsdag ettermiddag, og de fleste reiste derfor hjem.

De ansatte fikk ikke komme tilbake på jobb i bygget onsdag ettermiddag, og de fleste reiste derfor hjem.