Gå til sidens hovedinnhold

Boreal: – Vi gjør fortløpende vurderinger vedrørende ny oppstart

Statens vegvesen bekrefter at alt er i rute med tanke på oppstart av innkrevingen av bompenger i Ryfast. Det er gode nyheter for Boreal, som midlertidig har valgt å stanse seilingen over Høgsfjorden.

For abonnenter
(Sandnesposten)

HØGSFJORDEN: Det var i november at Boreal midlertidig stanset sambandet mellom Oanes i Strand og Lauvvik i Sandnes kommune. Med tydelige indikasjoner på at oppstart av bompenger i Ryfast vil starte natt til 1. februar, er det naturlig at Boreal Sjø AS også vurderer å gjenåpne sambandet.

– Boreal innstilte Lauvvik–Oanes-sambandet på grunn av en kraftig reduksjon i antall reisende, både knyttet til myndighetspålagte restriksjoner for å hindre spredningen av koronaviruset, og som en følge av at Ryfast-sambandet fortsatt ikke tar betalt. Vi vurderer fortløpende om forutsetningene og rammebetingelsene for en forsvarlig drift er på plass, sier Jon Kristian Fadnes i selskapet.

Han forteller at de fremdeles tenker langsiktig om Lauvvik–Oanes, og mener at sambandet vil være et godt supplement til Ryfast under normale forutsetninger.

– Arbeidet med å elektrifisere sambandet, samt gjøre det utslippsfritt, pågår fortsatt for fullt, sier Fadnes.

Les også

I dag skal fylkesutvalget behandle Høgsfjordsamband-løyvet


Kommentarer til denne saken