Mjøndalen legger lista høyt for sin nysignerte målbringer og skriver på sine hjemmesider:

– Vi kan nevne at han debuterte med hat trick i sine to første A-lagskamper for Viking. 17 år gammel scoret han sitt første mål på øverste nivå etter totalt 15 minutter som Eliteseriespiller.

– I fjor parkerte han vår evige nemesis, Adem Güven, med ni mål og seks assists. Når CV-en også inneholder mål mot Godset, er det lett å tro på at Mathias Idsøe Bringaker er en spiller vi vil bli glad i, skriver klubben videre.

Ble raskt enige

Bringaker var hjemme på Jørpeland i sist uke da han fikk tilbud om toårskontrakt som spiss i Mjøndalen. Avgjørelsen ble tatt i løpet av én dag, da det rette laget meldte seg.

– Du stresset ikke selv om du var klubbløs etter nyttår?

– Nei, det gjelder å vente på dette rette tilbudet og det kom nå. Jeg har et veldig godt inntrykk av Mjøndalen som klubb, spillerne og hele opplegget. Så jeg er fornøyd med den avgjørelsen, sier Mathias Bringaker.

– Dere ble vist raskt enige?

– Ja, det skjedde veldig fort. Det ble avgjort på én dag. Jeg fikk vite det om morgenen og reiste til Oslo, så ble vi enige sammen kveld. Jeg har spilt en del mot Mjøndalen, og kjenner til klubben via kompiser og folk jeg har spilt med. Jeg har hørt mye bra om klubben og det gjorde valget enkelt, sier Bringaker.

Vil ha mye spilletid

– Hva betydde mest da du valgte å signere for Mjøndalen?

– Det er en stor topp Obos-klubb, som nylig var i eliteserien og som er en veldig profesjonell klubb med fantastiske fasiliteter. Og så ga de inntrykk for at de virkelig ville satse på meg. Jeg skal være førstevalget som spiss på laget. Det er viktig for meg å få mye spilletid, sier Bringaker.

– Har Mjøndalen sagt hvorfor de ville satse på deg som spiss?

– De ville ha en spiss som kan strekke laget og skape uro i motstanderens boks. I tillegg ville de ha en bevegelig spiss som kan stikke inn bak og score mange mål, og da falt valget på meg, sier Bringaker.

– Hva er ambisjonene dine for dette året?

– Det er å fortsette i den gode stimen jeg har vært i og fortsette med den gode trenden med å score mål og samle målpoeng. Jeg håper jo å ta ytterligere steg dette året også.

Dette sier han om tilbakemeldingene fra sin nye klubb:

– Det er ikke så mange klubber som har skrevet så mye positivt om meg, så det var veldig hyggelig. Det viser at de virkelig ønsket å få meg til klubben. For meg bekrefter det at jeg har gjort det riktige klubbvalget. Det tyder på at de har fulgt med på hvordan jeg har gjort det og har hatt meg i tankene ei god stund.

Skal bo i Oslo

– Flytter du til Drammen nå?

– Nei, jeg blir boende i Oslo. Jeg og kjæresten ser oss om etter en leilighet i Oslo. Jeg blir ikke den eneste spilleren som skal pendle mellom Oslo og Drammen, så det skal gå fint. Dama mi jobber og studerer i Oslo. Jeg studerer også økonomi og administrasjon på BI og er ferdig med to år. Men det gjelder å ha god disiplin. Det er ikke enkelt å bli med på alle forelesninger når jeg har fulltidsjobb som fotballspiller. Jeg stresser ikke med å bli ferdig med utdannelsen så fort, da jeg regner med å spille fotball en del år til, sier Mathias Bringaker.

Han har ikke bestemt seg for hva han skal gjør når han er ferdig med fotballkarrieren. Han håper å kunne spille fotball i ti år til.

– Blir dere boende i Oslo eller flytter dere til Jørpeland?

– Det er vanskelig å si hvor vi kommer til å bo. Vi kommer nok ikke til å bo i Oslo alltid. Vi flytter nok trolig til Sørlandet hvor kjæresten er fra eller til Vestlandet hvor jeg er ifra, sier Bringaker.

– Hva er målsetningen for Mjøndalen denne sesongen?

– Klubben fikk ny trener i høst og har ikke noen klar målsetning. Men det er en klubb som skal kjempe i toppen av OBOS-ligaen. Jeg tror nok det er andre lag som er større favoritter enn Mjøndalen. Men det er OBOS-ligaen, og der kan alt skje. Det var ingen som forventet at Kongsvinger skulle ligge der oppe og kjempe om opprykk i fjor, sier Bringaker.

Fornøyd trener

Tross sin unge alder har han mye erfaring både fra OBOS-liga og eliteserien. Jørpelandsgutten har 126 kamper for Start og Viking.

Mjøndalen-trener Kevin Nicol sier dette om signeringen til Drammens Tidende:

– Bringaker var høyaktuell for en annen 1. divisjonsklubb, så vi var nødt til å være raske på banen her. Han var veldig god for Kongsvinger i fjor, så jeg var litt overrasket at det ikke ble noe mer der. Mathias er en hurtig og bevegelig spiss, som også er god i presspillet, kommenterer Nicol.

Allerede på lørdag spiller Mjøndalen sin første treningskamp mot Hønefoss. Kanskje kan Mathias Bringaker feire 26-årsdagen sin med ett mål eller to.