«La oss beholde bassenget for alle som trenger det!»

VIKTIG MED TRENING: – For å leve så friske liv som mulig er trening viktig, og vi opplever at den beste treningen er trening i varmtvannsbasseng, skriver styreleder i Strand og Omegn Revmatikerforening, Bente Jørpeland.

VIKTIG MED TRENING: – For å leve så friske liv som mulig er trening viktig, og vi opplever at den beste treningen er trening i varmtvannsbasseng, skriver styreleder i Strand og Omegn Revmatikerforening, Bente Jørpeland.

Av

– Pris bør ikke være et hinder for kronisk syke til å gjennomføre rehabiliteringstrening og den i varmtvann gir oss best trening, skriver styreleder i Strand og Omegn Revmatikerforening, Bente Jørpeland, i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Norsk revmatikerforbund arbeider for å bedre tilbudet til personer med muskel- og skjelettplager og revmatiske sykdommer. Vi arbeider for å bedre behandlings- og rehabiliteringstilbudet for en pasientgruppe som i stor grad ikke blir friske, men må lære å leve med sykdommen.

For å leve så friske liv som mulig er trening viktig, og vi opplever at den beste treningen er trening i varmtvannsbasseng. Mange av NRF sine lokallag i det ganske land har i en årrekke organisert treningstilbud i varmtvann. Dette med fysioterapeut som instruktør i samarbeid med kommunene de bor i. Dette er trening som bidrar til at medlemmene kan stå i jobb, delta i hverdagen og familieliv.

Vi får gode tilbakemeldinger på treningstilbudet for de få som har fått tildelt tid, men vi ønsker oss en kommune som i større grad tilrettelegger for vårt tilbud. I dag får vi trene litt i kommunens varmtvannsbasseng. Vi må ha henvisning fra fysioterapeut eller lege for å få tildelt tid i dag.

Hørt i lang tid at der ikke var kapasitet til å få inn alle som ønsker. Derfor var vi alle forundret da vi leste i Strandbuen om at der var ledig kapasitet. Og at der var altfor mange ledige tider.

Hvorfor tar ikke Strand kommune kontakt med for eksempel, Revmatikerforeningen og forteller oss at der nå er ledig. Vi har i lang tid ønsket å få til en liten gruppe med fysioterapeut som kan vise oss gode øvelser. Trening i varmtvann er ett viktig supplement til kommunens rehabiliteringstilbud.

Vi ber ikke om mye, men vi ber om redusert treningsavgift i kommunens varmtvannsbasseng. For det er dyrt. Det er dyrt for den enkelte, og ikke minst er det dyrt for kommunen og staten dersom vi får dårligere helse. Pris bør ikke være et hinder for kronisk syke til å gjennomføre rehabiliteringstrening og den i varmtvann gir oss best trening.

La oss beholde bassenget for alle som trenger det!

Artikkeltags