«De nye planene med filmkuppelen burde ligge nede ved sjøen mot grensen til Skallstøperiet»

TRØ VARSOMT: Kunstner Kjell Johannessen mener man må trø varsomt når det planlegges nye installasjoner i Jørpelandsvågen.

TRØ VARSOMT: Kunstner Kjell Johannessen mener man må trø varsomt når det planlegges nye installasjoner i Jørpelandsvågen. Foto:

Av
DEL

MeningerHer kommer Strand kommune med næringssjef Tor Arne Johansen med spreke planer for Vågen og strandlinjen nedenfor Rosehagen., viser til artikkel 8/1 i Strandbuen.

Næringssjefen foreslår en stor filmkuppel til å vise filmer fra Preikestolen.

Jørpelandsvågen og Vågabakken er det noe "hellig" ved, noe tidløst. Det er vår lille identitet. Her må vi trø varsomt. Det er viktig at vi ikke bygger inn husrekkene i Vågabakken og plassen foran "Forbruken". Vi må bevare utsikten ut mot fjorden.

Her går det ikke med 15 meters høye sjøhus som vil skjule vår identitet og forandre Vågen totalt. Men Vågen må også aktiviseres med grøntområder, kafeer, bakeri og sjøliv. Og det jobbes det med fra kommunen side.

De nye planene med filmkuppelen som viser Preikestolen i 365 grader burde ligge nede ved sjøen mot grensen til Skallstøperiet. Der kunne også sjøhusene til "Fremad 2" og "Idsal" ligge. Dermed så vil det danne et senter for opplevelser.

Ved denne plasseringen vil vi knytte kystlinjen mellom Vågen og Skallstøperiet sammen og skape mer kontakt med broen til Jørpelandsholmen.

Rosehagen ville være et naturlig del av anlegget, og Obstsfelders bakeri må få en renessanse. Bakeriet kunne driftes fra det eksisterende huset som ligger nedenfor Rosehagen mot Vågen. Her i området lå det opprinnelige huset til faren til Sigbjørn Obstfeller. som drev bakeri der.

Så har vi "Direktørboligen", her kunne en stiftelse drifte huset etter modell fra Mølleparken på Tau. Jørpelands Brug er en historisk bygning som også må tas med i aktiviseringen av Vågen, og er en av de eldste bygningene på Jørpeland.

De forskjellige, stiftelser og foreninger burde komme sammen og samarbeide med kommunen for å få et levedyktig sentrum i Vågen. Denne filmkuppelen og sjøhusene vil få store dimensjoner, ved å plassere kuppelen i bukten ved Skallstøperiet, vil bygningene bli dempet av typografien som er der. Anlegget vil bli liggende under knausen mot sjøen nedenfor "Direktørboligen". Fra senteret vil det bli kort vei til Jørpelandsholmen som også har vist seg å trekke turister.

Artikkeltags