«Ryfylke står faktisk ganske stødig dersom vi klarer å markedsføre alt vi har»

PRØVDE RYFAST: Strandbuen møtte Hanne Holdt-Aanensen og Lars Anders Drange som hadde kjørt gjennom Ryfylketunelen for å gå fjelltur på Jørpeland.

PRØVDE RYFAST: Strandbuen møtte Hanne Holdt-Aanensen og Lars Anders Drange som hadde kjørt gjennom Ryfylketunelen for å gå fjelltur på Jørpeland. Foto:

– Nisselua legger vi nederst i kofferten, nå gjelder det å smi mens jernet er varmt, skriver Strandbuen-redaktøren på lederplass.

DEL

MeningerEtter at det ble mulig å kjøre gjennom Ryfast, har næringslivet i både Strand og Hjelmeland meldt om stort besøk og mange ukjente ansikter. Dette er meldinger fra både butikker og spisesteder. Men det meldes også om uvanlig mye folk på Jørpelandsholmen og i Eventyrskogen i Årdal. Og vi har dessuten også hatt en artikkel om folk fra Stavanger som har valgt fjellturer i vår nærhet som mål for søndagsturer.

Dette har selvsagt å gjøre med at det for tiden er gratis å kjøre gjennom Ryfast. Da er det også viktig at det tas grep for å utnytte situasjonen. Vi registrerer med tilfredshet at det jobbes med dette.

Mange fryktet før åpningen av tunnelen en økt handelslekkasje. Frykten har nok vært delvis reell, men samtidig ser vi også at mange fra Nord-Jæren legger turen inn til Strand og Hjelmeland. Lekkasjen går altså begge veier. Det må utnyttes for alt det er verdt.

Magneten for besøkende er selvsagt Preikestolen, men vi har faktisk mye mer å både tilby og vise fram. Det må vi gjøre med stolthet og glede. Vi skal glede oss over et stadig økende antall tilbud og attraksjoner. Nisselua legger vi nederst i kofferten, nå gjelder det å smi mens jernet er varmt. Ryfylke står faktisk ganske stødig dersom vi klarer å markedsføre alt vi har.

Grunnlaget må vi fellesskap forsøke å legge i gratisperioden. Selvsagt har enhver fastlandsforbindelse sin storhetstid i nysgjerrighetsfasen. Ikke minst mens passeringen er gratis. Det vil unektelig bli færre kjøretøy og passasjerer gjennom Ryfast i retning Solbakk når betaling innkreves.

Men dersom vi klarer å pirre nysgjerrigheten til befolkningen på andre siden av fjorden en aldri så liten smule, har vi faktisk gjort en god jobb også for tiden som kommer.

Og dersom vi gjør dette med et stolt blikk og uten mindreverdighetskomplekser av noe slag, ja da har vi gjort en enda bedre jobb.

Artikkeltags