Gå til sidens hovedinnhold

Deler ut 150.000 kroner til lokale lag og foreninger: – Søk om pengestøtte fra Strandbuen

– Vi inviterer lokale lag og foreninger til å søke om støtte til aktivitets- og fritidstilbud til barn og unge. Søknadsfristen er 1. mars. Dette er en oppgave vi gleder oss til, sier lokalavisredaktøren.

Sammen med Amedia og Sparebankstiftelsen DNB deler Strandbuen ut 150.000 kroner til foreninger og organisasjoner i Strand, Forsand og Hjelmeland.

– Vi opplever det som en viktig oppgave for oss som samfunnsinstitusjon å bidra med midler til dem som vil skape gode lokalsamfunn. Å få være med på å speile og utvikle lokal kultur og identitet er en viktig rolle for oss som lokalavis. Vi vil være en viktig og positiv kraft i utviklingen av det som skjer i vårt område, sier Jens Bjørheim.

Dette blir tredje året på rad Strandbuen inviterer lag og foreninger til å søke om midler. Både i 2020 og 2021 var det stor interesse, og det kom mange søknader. Vi regner med at det samme vil skje denne gangen.

– Samfunnet vårt er fortsatt preget av av pandemien og alt den medfører. I en slik situasjon oppleves det som ekstra meningsfullt å kunne bidra med støtte til aktiviteter for barn og unge, sier Strandbuen-redaktøren.

Les også

Strandbuen deler ut 200.000 kroner til lokale lag og organisasjoner: – Fantastisk at lokalavisa bidrar

Pengestøtten fra Strandbuen inngår i en ordning som omfatter lokalaviser over hele landet som er eid av Amedia-konsernet. Til sammen skal det deles ut 25 millioner kroner i støtte til åpne aktivitets- og fritidstilbud og annen ideell virksomhet i regi av lokale lag og foreninger i de kommunene som avisene dekker.

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB. Utlysningen av 25 millioner kroner i støtte skjer i tråd med formålet til Amediastiftelsen:

«Eie norske aviser og tilknyttet virksomhet. Virksomhet som eies skal drives på forretningsmessig grunnlag. Stiftelsen kan bruke av sitt overskudd til å gi bidrag til allmennyttige formål.»

Les også

Tomine jublar for pengegåva frå Strandbuen til Bygda 4H: – Nå kan me endeleg kjøpa telt

Søknadsfristen er 1. mars. Deretter skal en lokal tildelingskomité, bestående av personer fra vår avis og eksterne medlemmer, bestemme hvilke tiltak som skal tildeles midler.

Dette er medlemmene i juryen: Redaktør Jens Bjørheim, redaksjonssjef Gaute Henriksen og kultursjef Åshild Hus. Offentliggjøring av hvem som får midler skjer 15. mai.

– Vi håper på mange søknader og gleder oss til å lese disse. Dette er en jobb vi gleder oss til å ta fatt på, sier Bjørheim.

Søknader kan bare leveres gjennom denne søknadsportalen: amedia.no/soknad

Les også

Strandbuen deler ut 200.000 kroner til lokale lag og foreninger: – Viktig for oss å bidra til å skape gode lokalsamfunn

Kommentarer til denne saken