Gå til sidens hovedinnhold

«Dette kan umulig være en riktig avgjørelse»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når vi ser stort på livet og våre omgivelser, har vi ekstremt mye å være glade for i vårt fantastiske fedreland, Norge.

Når jeg nå leser om presten Bård Boye, en mann med et brennende engasjement for Jørpeland og som har jobbet i mange år for å skape gode historier, må jeg gi en respons.

Som mennesker trenger vi alle raushet, og vi må utøve raushet selv. Uten raushet kommer vi ikke noen vei. Som styreleder i Stavanger Steel, har jeg erfart hvor vanskelig det er å reetablere noe som er ødelagt, og hvor utrolig lett det er å ødelegge. Vi kan rive ned på et blunk, med både ord og handling.

Men skal en få ting til å spire og gro, og skape gode historier for bygd og land, ser jeg at raushet er en av de kritiske grunnsteinene som må ligge til grunn.

Jeg har respekt for at det alltid er to sider av en sak, og i denne saken er motparten ukjent for meg.

Men, dette kan umulig være en riktig avgjørelse. Ikke for Boye, ikke for menigheten og ikke for Jørpeland. Greier en å utøve raushet overfor hverandre, greier en også å løse konflikter. Det er der verdiskapningen virkelig begynner.

Dette innlegget er ment som et klapp på skulderen til alle som utøver raushet og står opp for det de tror på i bygda Jørpeland.

Kommentarer til denne saken