FOTBALL: Ingen hadde forventet noe annet enn at Staal skulle tape mot EIK i treningskampen på Jørpeland stadion fredag kveld.

Eik er i form for tiden. På tirsdag spilte de uavgjort mot Viking, etter å ha ledet 4–2 til like før slutt.

En kan stille seg spørsmål om hvorfor en setter opp en treningskamp mot et lag som er så mye bedre allerede nå? Og svaret er så enkelt at hadde Viking spurt om å få spille treningskamp, så hadde Staal takket ja til de også.

Staal manglet sentrale spillere som forsvarsbautaen David Eie i forsvar på grunn av sykdom og hadde andre spillere ute på grunn av skader.

De 50 på tribunen og trolig bortimot like mange i bilene rundt banen fikk i alle fall se et lag som prøvde å spille og angrep med mange spillere. Dessverre var ikke marginen på hjemmelaget sin side og så ble de straffet hardt bak av EIK.

– Vi slapp EIK for lett til bak hos oss. Det handler om å ta ut den farligste spilleren. Der glapp vi gang på gang. Men vi stilte med et veldig ungt lag som ikke har erfaring fra 3. divisjon en gang og så møtte vi et godt lag som vil ligge i toppen av 2. divisjon. Men det var en lærerik kamp for oss, sier trener Bjørnar Holmvik

Stillingen var 0–4 til pause. Men det bor noe godt i dette laget som imponerer. Etter å ha plukket ballen ut av mål, så går spillerne på med krum hals i forsøk på å få redusering. Denne gang tapte Staal for et bedre lag. Men neste fredag skal Staal spille borte mot Madla, som skal spille i 3. divisjon sammen med Staal denne sesongen.

– Resultatet mot EIK er flatterende i seg selv. Men resultatene betyr ikke noe for meg nå. Det er prestasjonen til den enkelte jeg er mest opptatt av. For mange spiller i komfortsonen. Det vil si at de gir 80 prosent i stedet for å gi 100 prosent, som er det som skal til for å få til noe både defensivt og offensivt. Jeg forventer litt mer av flere spillere enn hva de viste i denne kampen. Det er bedre å feile enn å være passiv og redd, sier Holmvik.

Han mener at Staal sto litt for mye med lua i hånda mot EIK, men er ikke i tvil om at det skal bli bra når sesongen starter.

– Madla neste fredag kan bli mer spennende?

– Det skal bli kjekt å spille mot Madla. Jeg er ikke opptatt av om vi vinner eller taper. Det er prestasjonene jeg er mest opptatt av. Spillerne skal lære rollene sine i laget. Men har vi gode prestasjoner så får vi nok et resultat også, sier Bjørnar Holmvik.

Han ser fram til å få flere rutinerte spillere inn i laget sammen med de unge spillerne i kampene som kommer.