Er siste tone blåst for Tau skolekorps?

KUTT: I budsjettforslaget for 2021-2024 foreslår rådmannen å kutte støtten til korpsene i Strand kommune. For Tau skolekorps blir det vanskelig å klare seg uten den støtten.

KUTT: I budsjettforslaget for 2021-2024 foreslår rådmannen å kutte støtten til korpsene i Strand kommune. For Tau skolekorps blir det vanskelig å klare seg uten den støtten. Foto:

Av

– Vil politikerne i Strand virkelig støtte rådmannen i dette forslaget, og ha på samvittigheten at de fratar barn og unge en arena for å lære samhold, samspill, samarbeid og musikk, spør Karen og Bernt Lendengen.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Rådmannen foreslår i sitt budsjett å kutte støtten til korpsene i Strand kommune. Dette kan bety kroken på døra for korpsene og en feiring av nasjonaldagen uten korpsmusikk.

Tau skolekorps er et korps som har plass for alle. I korpset lærer de musikk, de blir utøvende musikere og kan spille musikk. Her er det en arena for de som ikke finner sin plass på fotball- eller håndballbanen. De som har interesser for mer enn ballaktiviteter. De som ønsker et annet tilbud enn idrettspregede aktiviteter.

Selve kjerneaktiviteten i korps er å lære og spille et instrument i samspill med andre på tvers av alder og kjønn. Musikk- og mestringsopplevelsen som et mål i seg selv står sentralt. Alle betyr like mye, og absolutt ingen må sitte på benken å vente på å bli byttet inn!

Dette inkluderende tilbudet står nå i fare for å forsvinne for den oppvoksende generasjonen i Strand. Konsekvensen er ikke bare en særdeles stille 17. mai, men konsekvensen er også at flere barn og unge i Strand står uten et tilbud for å utøve sin hobby og dyrke sin interesse. Vil politikerne i Strand virkelig støtte rådmannen i dette forslaget, og ha på samvittigheten at de fratar barn og unge en arena for å lære samhold, samspill, samarbeid og musikk?

Å spille et instrument gir mestring og selvtillit. Å være sammen med andre i et musikkfellesskap gir følelse av tilhørighet og motivasjon.

Å delta i korps gir personlig og sosial vekst i trygge omgivelser der musikk er verktøyet for å oppnå dette.

Men i Strand betyr betyr kanskje dette ikke så mye.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken