(Sandnesposten)

SENTRUM: Gjennom flere generasjoner har den velrenommerte Tveitane gard levert de søte, velsmakende og anvendelige jordbærene med navnet corona. Dette har gledet mange sommerglade folk i regionen.

I rundt ti år har sentrums mange besøkende hatt mulighet til å kjøpe kurver med de kortreiste bærene. Nå er det tredje generasjon som står for driften av gården og produksjon av bærene, som kan kjøpes utenfor Maxi storsenter.

Tveitane gard

Sindre André Sandvik (37) overtok gården sammen med sin kone Maria Michelle Sandvik i 2016. De bor på gården med sine tre barn. Sammen med en datter på ti år, en datter på fem og en gutt på åtte år driver de mye med jordbær gjennom sommersesongen.

– Jeg har selv vokst opp med dette og begynte vel med jordbær da jeg var rundt åtte år. Barna våre er også med på dette, forteller Sindre André.

Han forteller at 90 % av alle bærene de dyrker er av typen corona.

– Det er den typen folk foretrekker og det er mest på grunn av den søte og gode smaken, forteller han.

Det som er viktig å vite er at jordbærene er ferskvare og ikke så veldig holdbare.

– De skal helst plukkes og spises innen et døgn fortsetter han.

Sommerjobb

Gjennom Fisterbær er det mange som har fått gleden av en sommerjobb enten ved plukking eller salg.

I dag er det Esther Ighalo (17) fra Sandnes som styrer butikken ved den første delen av dagen i salgsboden.

– Jeg fikk jobben gjennom en anbefaling fra en venn. Så snakket jeg med Sindre André, som ansatte meg. Jeg skal jobbe her mer eller mindre hele sommeren, forteller Esther.

Hun har kort vei til jobben sin, fra hjemmet som ligger sentralt i sentrum. Til høsten skal hun begynne i andre klasse på Tryggheim vidaregående skule på Nærbø ved studiespesialisering.

– Det er fint å ha en sommerjobb som er utendørs. I dag er det fint vær, men om det regner så har jeg uansett et tak å stå under, smiler Esther.

Godt salg

De populære jordbærene fra Fister har et godt rykte på seg og Esther forteller at alle bærene blir utsolgt.

– Jeg jobber fra ni til to i dag, så overtar en annen etter meg. De bærene som er her i dag blir nok utsolgt, smiler hun.

Det kommer noen kunder innom salgsboden. Flere slår gjerne til på tilbudet om å kjøpe tre kurver med jordbær til 130 kroner. Hvis de bare vil ha en kurv må de betale 45 kroner. Det viser seg å være den vanlige prisen for de søte bærene. Det går også an å kjøpe noen litt mindre bær og betale 100 kroner for tre kurver.

– Liker du jordbær selv?

– Ja, jeg har kjøpt noen kurver selv. Jeg liker godt å lage mat og jeg bruker bærene til smoothie eller bare for å spise, forteller en engasjert Esther.

Oppvokst i Sandnes

Esther mener selv at hun ikke helt har klart å finne ut hva som er hennes hobby, men hun prøver seg fram litt.

– Jeg har nettopp begynt å male portretter. jeg liker godt å gjøre nye ting. Hvis tid, budsjett og mulighet tillater det kan jeg kanskje selge det en dag, forteller hun smilende.

Esther er både født og oppvokst i Sandnes. Hun forteller at hun bor i nærheten av Vitenfabrikken sammen med foreldrene og en storebror på 21.

– Jeg er veldig glad i denne byen og jeg liker å være sosial med vennene mine her, fortsetter Esther.

I sommer skal hun jobbe men har også planlagt noen hytteturer og litt reising i Norge.

– Det blir norgesferie og jeg reiser gjerne kollektivt med buss eller tog. Jeg vil være mye med venner, avslutter hun.

Den sosiale jordbærselgeren smiler til neste kunde og salget av dagens ferske jordbær er allerede godt i gang.