(Nordstrands Blad)

Falch skal gi barn og ungdom fire konkrete tips for at de skal oppleve at det er trygt og gøy å drive med idretten sin, skriver Sex og Politikk i en pressemelding.

Organisasjonen samarbeider med Redd Barna og flere andre organisasjoner om prosjektet. Sex og Politikk har bidratt med faglige innspill om positiv seksualitet.

– Rundt 300.000 barn i Norge deltar i organisert idrett, og dessverre opplever også noen av disse barna ubehagelige hendelser som trakassering, vold, seksuelle overgrep eller andre krengende handlinger. Det er ekstra viktig at store møteplasser, sånn som Norway Cup, tar på seg et ansvar for å forebygge mot slike hendelser, forteller Vilde Graff Senje, seniorrådgiver og teamleder for seksualitetsundervisning hos Sex og Politikk.

Viktig møteplass

Filmen som er utviklet til årets fotballturnering blir sendt ut til alle idrettslagene som skal delta på Norway Cup. Før avreise skal alle lagene få faglig påfyll som skal bidra til å gjøre Norway Cup til et inkluderende og trygt arrangement. I tillegg blir det gitt gode tips om hvordan de deltakende skal ivareta seg selv og andre.

– Med tanke på at Norway Cup oppleves som en viktig møteplass for tusenvis av barn og unge – der gode vennskap og minner for livet skapes, er det ekstra viktig med noen huskeregler for at turneringen skal oppleves som noe fint og trygt.

Tilbake etter to års pause

Norway Cup finner sted på Ekebergsletta, og regnes i dag som verdens største internasjonale fotballturnering, der over 50 000 lag har deltatt siden den først startet. Etter to års pause på grunn av korona-pandemien, kan spillere, ledere og dommere nå endelig møtes igjen. Norway Cup har gjennom årene samlet deltakere fra 127 ulike nasjoner, i år finner den sted fra 30. juli til 6. august.

Hvert år siden 1972 har den internasjonale fotballturneringen, Norway Cup, vært avholdt for barn og unge mellom 10–19 år. Fra 2016 ble turneringen utvidet med 3v3-fotball for spillere fra seks til ti år.