Gå til sidens hovedinnhold

Fiskå Maskin har det bra

– Er det greit å bli feilsitert? Må det være negativt ladet for å få klikk, spør Jan Gaute Krogevoll.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Onsdag 20.01.2020 publiserte Strandbuen en artikkel i serien Næringsliv om korona med tittelen «Fiskå Maskin har tapt millionbeløp på korona, men hadde likevel vekst».

Jeg ble umiddelbart skuffet og sint, fordi jeg det siste døgnet fryktet en slik overskrift. Jeg ble oppringt av Strandbuen tirsdag 19.01.20 og gjennomførte et kort telefonintervju, som i hovedsak omhandlet hvordan Fiskå Maskin eventuelt var påvirket av korona.

Klok av skade, så ba jeg journalisten om å sende utkastet over til meg for gjennomlesning. Som ventet, så var utkastet negativt ladet, så jeg endret mye av tekst og overskrift til å lyde positivt. Det synes jeg var veldig naturlig, siden det var det jeg hadde sagt i telefonintervjuet.

Les også

Næringsliv om korona: Fiskå Maskin har tapt millionbeløp på korona, men hadde likevel vekst

Jeg presiserte også i e-posten og på telefon at jeg ikke ønsket en negativ vinkling på saken, vi har tross alt klart oss veldig bra gjennom 2020. Med en slik overskrift så oppstår det unødvendige bekymringer blant ansatte, familier og generelt i lokalmiljøet. Når andre bedrifter og spesielt bransjer har store utfordringer med å overleve, så kan ikke vi klage.

Vi har gjennom 2020 derimot økt omsetningen med 40 prosent, ansatt cirka 10 nye flinke medarbeidere, leverer positive tall og har bra ordrereserve.

Det er vi veldig stolte av, og setter umåtelig pris på våre ansatte som står på hver dag for å håndtere denne spesielle situasjonen som samfunnet er inne i nå! Mine ønsker er at det tenkes gjennom følgende spørsmål i fremtiden: Er det greit å bli feilsitert? Må det være negativt ladet for å få klikk?

Kommentarer til denne saken