Gå til sidens hovedinnhold

Flere strandbuer kan nå bli korona-testet

Artikkelen er over 1 år gammel

Testkriteriene er nå utvidet slik at langt flere kan bli testet for koronavirus. Det opplyser smittevernlege Anja de Jong til Strandbuen.

Smittevernlegen forklarer at testkriteriene nå er utvidet.

– Det betyr at alle med hoste, feber eller tungpust kan bli testet. Det samme gjelder alle med forkjølelsessymptomer som har vart lengre enn to dager, utdyper hun.

I Strand er det ikke mange syke, men alle som henvender seg til sin fastlege vil kunne bli testet dersom de ønsker. Dersom det anses som nødvendig, vil de også bli tatt inn til undersøkelse.

– Hvor foregår testingen?

– Foreløpig så foregår både undersøkelse og testing ved luftveislegevakten i Rådhusgaten på Jørpeland. Neste uke skal vi i møter for å planlegge logistikken dersom det viser seg at mange ønsker å bli testet, sier Anja De Jong.

I helgen er det for øvrig slik at det bare er de som trenger legeundersøkelse som vil få tilbud om å bli testet, alle andre må vente til ukedagene.

Dessuten kan det være greit å minne om at ingen skal oppsøke luftveislegevakten uten avtale. Dette er ingen drop-in-legevakt. Man skal være henvist. Man skal heller ikke dukke uanmeldt opp hos fastlegen dersom man mistenker korona. Ved slike mistanker skal man ringe fastlegen for videre veiledning.

Kommentarer til denne saken