I sommer stengte daglig leder for Tako Sushi, Anna Jakuseva (34), restauranten en uke for å gi seg selv og de ansatte sommerferie. Den første dagen etter ferien stormet det til med kunder.

– Det er den travleste dagen vi har hatt på tre år.

Jakuseva begynte som servitør da stedet åpnet dørene i november 2016. Ett år senere tok hun over som daglig leder, da daværende leder flyttet tilbake til Litauen.

Via jungeltelegrafen har stedet blitt populært blant strandbuen. Nå har de gode ryktene nådd den andre siden av fjorden

– Vi har merket at det er mer kunder. Da Ryfast åpnet kom det mange fra Hundvåg og Stavanger. Og nå er det mange norske turister som er innom.

Flere av disse har blitt faste kunder og Jakuseva vet i hvert fall om ett par fra Hundvåg som er innom omtrent hver uke.

– Det er veldig hyggelig og det gleder oss, sier hun.

Laget sushi i 20 år

34-åringen kaster et blikk på russiske Vladimir Bagutov når vi spør etter hemmeligheten bak suksessen. Det er Bagutov som lager sushien de serverer.

– Vladimir har laget sushi i over 20 år. Det er hans erfaring som gjør at sushien vår er så god, sier hun.

Hun forteller at Bagutov begynte, litt tilfeldig, som kjøkkenassistent på en sushirestaurant i Moskva. Han lærte mye der og med tiden ble han «sushi chef» selv.

– Han vet mye om det japanske kjøkkenet. Det er veldig spennende når han snakker om japansk mat.

– Tamashiro san, sier Bagutov og Jakuseva forklarer at det er mannen som lærte Bagutov om sushi og at han er så takknemlig for det.

Takknemlige for kundene

Jakuseva forteller at råvarene de bruker også gjør sushien ekstra god.

– Vi er veldig opptatt av å bruke de beste og ferskeste råvarene. Vladimir er også opptatt av at alt ser bra ut. Er det en liten bit som ikke ser bra ut, så kaste han maten. Han er en perfeksjonist, ler hun.

– Det er hans innstilling og erfaring, og råvarene som gjør at vi lager god sushi, legger hun til.

Bagutov sier at for å ha suksess med sushi må man elske arbeidet sitt.

– Du må innstille deg på å gjøre det beste du kan, sier han.

Både han og Jekuseva er glade for at så mange liker sushien de lager. Hun har inntrykk av at mange som bor på Jørpeland og jobber i Stavanger, forteller om stedet til kollegaer og venner.

– Vi er takknemlige for alle kundene og at de setter pris på jobben vi gjør. Det gjør at vi anstrenger oss for å bli enda bedre.