(Jærbladet)

Mange jærbuer hadde bilen sin parkert i parkeringshuset ved Stavanger lufthavn Sola da det begynte å brenne tirsdag 7. januar.

I dag, fredag, faller trolig avgjørelsen om hele eller deler av det brannskadde parkeringshuset i Stavanger skal rives.

Over 320 millioner kroner

Tryg Forsikring frykter at alle de 1300 bilene som står igjen i parkeringshuset, må kondemneres.

– Med tanke på at det var over tusen grader inne i bygget, og at disse bilene nå har stått i en voldsom sterk røyklukt i halvannen uke, frykter vi at alle 1300 kan bli kondemnert. Selv de bilene som på avstand fremstår som uskadd kan ha lukt- og sotskader som ikke vil la seg fjerne, sier Jostein Tendenes, takstmann i Tryg Forsikring, i en pressemelding.

Han er en av flere takstmenn fra Tryg som har jobbet på stedet med å hjelpe kunder som er berørt av det som trolig er Norges største og dyreste bilbrann noensinne. Trolig representerer de 1300 bilene verdier for over 320 millioner kroner.

– Ikke full oversikt

– Da vi kom til åstedet, var det nesten som å være i en krigssone. Det var helt uvirkelig å se skadene og omfanget av denne brannen, sier Tendenes i pressemeldingen.

– Vi har kontaktet kunder som har hatt bilen sin parkert her, men vi utelukker ikke at det fremdeles kan være noen på reise som ikke har tatt kontakt ennå. Vi har derfor ikke full oversikt over skadeomfanget, litt også fordi ingen får lov å gå inn i parkeringshuset, sier legger han til.

Tryg Forsikring har fått inn 120 skadesaker i forbindelse med brannen, og har fortsatt stående 65 biler inne i parkeringshuset. Noen få biler er tatt ut ved hjelp av en robot, men dette arbeidet er stilt i bero inntil videre.

Flere hundre biler gikk tapt i storbrannen