Bedriften består av fem elever fra Strand videregående skole, som alle tar studiespesialiserende. De har alle valgt å ta programfaget entreprenør og bedriftsutvikling.
Ideen fikk de under en innovasjonscamp hvor noen fra ungt entreprenørskap besøkte Strand videregående skole for å se om det var interesse for programfaget. De tenker at ungdom ønsker å jobbe hele året, og at en sentral med småjobber for unge kan være av interesse.
– Vi blir litt som NAV for de unge, sier Greta Kraujelyte.
Gøy å starte bedrift
De synes faget er både gøy og lærerikt. De lærer blant annet om å finne målgrupper og hvordan man lager markedsplaner. Det aller meste gjør de selv, men de får hjelp av læreren når det trengs.
– Vi har få teoritimer på skolen, og den teorien vi lærer får vi brukt i praksis kort tid etterpå. Vi lære mye av å gjøre det selv, sier Ella Krumsvik (17).
De startet arbeidet i august i fjor, og regner med å starte opp bedriften for fullt om kort tid.

Leander, Reimart og Vetle lager brettspill som skal gi spilleren et innblikk i livet som flyktning: – Vi ønsker at folk skal lære noe samtidig som de har det gøy
Selger en tjeneste
De forteller at bedriften ikke har vært så vanskelig å starte opp. De skal selge en tjeneste, og slipper derfor å lage prototyper til et produkt. Den vanskeligste jobben mener de var å finne ut hvordan bedriften skal bli finansiert.
– Vi har funnet en balanse hvor både firmaet og de som jobber gjennom oss får betalt, sier Kraujelyte.
– Det som gjenstår nå må være å finne personer som har noe de trenger hjelp til. Ungdom som trenger jobb er det nok av, sier Mali Vold (17).
Det blir satt av fem skoletimer hver uke som skal gå til arbeid med bedriften. De har derfor nok tid til å arbeide med bedriften samtidig som de jobber med andre fag på skolen.
– Vi har arbeidet lite på fritiden frem til nå, men jeg ser for meg at det kan bli mer arbeid når vi kommer i gang, forteller Kraujelyte.

Sofie, Tiril og Lena vil gjøre det gøy å lære norsk: – Det er lettere å ha en samtale om du kan flere ord
Fylkesmesterskap
Det arrangeres vanligvis et fylkesmesterskap for ungdomsbedriftene hvor gründerne får presentert bedriften sin på en stand.
På grunn av covid-19, er statuttene endret og deltakerne får mulighet til å sende inn en presentasjon i form av dokumenter, bilder og video.
For øyeblikket er det bidraget til denne konkurransen gruppen fokuserer på å bli ferdig med.

Vil prøve å gjøre tannpussen enklere: – Børsten kan hjelpe dem som sliter med å presse tannkremen ut
Mulig de fortsetter
De er ikke helt sikre på hva som vil skje med bedriften når de er ferdige på Strand videregående skole. Om bedriften går bra så kan det hende noen av dem vil holde hjulene i gang.
– Det spørs hvor alle ender opp, men om firmaet blir en suksess så må vi se på mulighetene videre med bedriften, sier Krumsvik.
