Politiet fikk i helgen en bønn om hjelp fra en fortvilet bilfører. Bilføreren forklarte da han ringte inn at han hadde vært uheldig og havnet i grøfta. Han sa at det var på grunn av snøen han hadde havnet i grøfta og at dette hadde skjedd på Jørpeland.

Nå er det ikke særlig mye snø på Jørpeland nå og dermed begynte politiet å ane uråd. Men bilføreren påstod at jo, det var her han var. GPS-en i bilen hans sa han var på Jørpeland.

Det var han likevel ikke. Det viste seg etter hvert at han var på Gullingen og det er som kjent en del mil borte fra Ryfylkebyen. Faktisk er det så langt borte at det er et helt annet politidistrikt som har ansvaret i det området.

– Det skjer mye i politiet nå, men vi har ikke utvidet vårt område til også å omfatte Gullingen, smiler lensmann Geir Fatland som nok vil råde mannen til enten å skifte ut GPS-en, eller til å lære seg å bli en bedre kartleser.

Uansett, mannen slapp helt uskadd fra uhellet, det var kun hjelp til å komme opp på vegen igjen han var ute etter. Det fikk han også, men altså fra et annet politidistrikt.