Gult farevarsel: Utelukker ikke en hvit morgen

SNØSJOKK: Selv om vi er godt ut i mai, kan det komme snø. Kanskje vil den også legge seg. Våren har vært ganske kald, og 3. april i år så det slik ut på Jørpeland.

SNØSJOKK: Selv om vi er godt ut i mai, kan det komme snø. Kanskje vil den også legge seg. Våren har vært ganske kald, og 3. april i år så det slik ut på Jørpeland.

Natt til tirsdag kan det komme snø, også i lavlandet i Ryfylke. Trolig blir det en god del varmere vær på 17. mai, men prognosene for nasjonaldagen er usikre.

DEL

Seint mandag kveld og første del av tirsdag ventes snøbyger og sluddbyger, også i lavlandet. Det betyr at det kan være fare for glatte veier, selv om kalenderen viser nærmere midten av mai.

Statsmeteorolog Anne Solveig Andersen ved Vervarslinga på Vestlandet forklarer det gule farevarselet i Rogaland med at folk har lagt om til sommerdekk på bilene sine, og at det er en reell fare for at det kan komme hvit nedbør som kan gi snø på veiene, til og med i lavlandet.

– Vi venter inn kalde luftmasser med nedbør i. Det vil gi sludd- og snøbyger, men det blir neppe mye snø – kanskje rundt 5 centimeter som vil smelte nokså fort. Her blir det lokale forskjeller, understeker meteorologen.

Det ventes ned mot null grader i lavlandet i distriktet vårt natt til tirsdag. Selv om det er noen varmegrader kan det komme snø. På dagtid de nærmeste dagene, ventes rundt åtte grader i lavlandet i Ryfylke. Det vil bli noe sol og periodevis også en del vind fra nordvest.

Fra torsdag av ventes mildere luftmasser. Det betyr trolig varmere vær når vi kommer fram til helga, og 17. mai på søndag.

– Vi er foreløpig veldig usikre på 17. mai-været. Sansynligvis blir det litt varmere vær da, forteller statsmeteorolog Anne Solveig Andersen.

Yr.no sitt langtidsvarsel for været i Ryfylke på 17. mai viser per mandag formiddag at det vil bli rundt 10 grader, lite vind og både regn og overskyet vær. Sol er det ikke meldt om.


Artikkeltags