Har stengt venterommet ved legekontoret i Forsand

PÅ DØRA: Klar beskjed på døra til legekontoret i Forsand. Foto: privat

PÅ DØRA: Klar beskjed på døra til legekontoret i Forsand. Foto: privat

For å holde smittepresset i forbindelse med koronaviruset lavt, må pasienter til Forsand legekontor vente utenfor i bilene sine.

DEL

Legekontoret i Forsand har stengt venterommet, og har hengt opp plakat på døra som ber pasientene om å vente utenfor i bilene sine. Når lege eller sykepleier er klar til å ta imot, blir pasientene oppringte.

Kommunelege Anja Ammicht ved Forsand legekontor forteller at de ønsker å betjene pasienter der det er mulig, som via telefonsamtaler, videokonsultasjoner og elektroniske konsultasjoner.

– Henvendelsene deles opp i pasienter med luftveissymptomer (dråpesmitte og kontaktsmitte) og pasienter uten luftveissymptomer. Vi har på venterommet redusert sitteplassene til fem plasser med to meters avstand, og ønsker at ingen pasienter med luftveissymptomer oppholder seg på venterommet. Disse pasientene ledes forbi venterommet til et eget undersøkelsesrom. Samtalen med pasientene ønsker vi å ta telefonisk på forhånd, forteller Ammicht.

Hun legger til at alle som kan være koronasmittet fortsatt skal undersøkes på Sandnes legevakt.

– Forsand legekontor svarer på alle spørsmål i kontortiden, men legevakten bør kontaktes utenom kontortiden, opplyser Anja Ammicht ved Forsand legekontor.

Artikkeltags