Høgsfjordferja innstilles inntil videre

Ferjeavganger mellom Lauvvik og Oanes blir innstilt inntil videre.

DEL

Boreal sier at innstillingene er som følge av kraftig redusert passasjerantall som en konsekvens av spredningen av koronaviruset.

– Både medarbeidere og ledelse i Boreal har jobbet på spreng for å holde driften i gang i Lauvvik – Oanes-sambandet, men vi ser nå at trafikken er så lav at vi er nødt til å innstille, sier konsernleder Kjetil Førsvoll i Boreal.

– Forutsetningene for sambandet er også radikalt endret i og med at Ryfast-tunnelen er gratis for reisende for fjerde måned på rad, sier Førsvoll.

MF Preikestolen sluttet å gå etter klokken 12:15 torsdag. Dette er på grunn av nødvendig vedlikehold på ferjekaia på Oanes.

I tillegg ble det torsdag 19. mars oppdaget en alvorlig teknisk svikt på fergekaibroen på Oanes kai. Boreal sier tiltak for utbedring er iverksatt.

– Vi vil nå henstille fylket om å bruke denne perioden med innstilt trafikk til å iverksette en fullstendig og grundig teknisk gjennomgang av kaiene både på Lauvvik og Oanes, slik at sikkerheten til våre reisende og våre medarbeidere er ivaretatt når sambandet åpner igjen. Sikkerheten kommer alltid først i Boreal, sier Førsvoll.

Artikkeltags