FOTBALL: Børge Oanes har i mange år vært fotballformann i Staal. Nå har han gitt stafettpinnen videre til Holger Austvoll.

– Børge har gjort en formidabel innsats for Staal som fotballformann, men hadde ønske om å gi seg nå. Vi har hatt flere runder uten å finne ny fotballformann. Jeg har vært med i styret og vet hva det går i. Dermed har jeg sagt ja til å ta på meg å være fotballformann i alle fall i en periode. Jeg vil utføre oppgavene på en annen måte enn Børge som gjorde alt selv. Jeg vil fordele oppgavene ut til de forskjellige gruppene, sier Holger Austvoll.

De viktigste oppgavene er å holde styr på de forskjellige gruppene og ikke minst økonomien. Sportslig utvalg rapporterer blant annet til fotballeder og styret, forteller Austvoll.

Holger har i ei årrekke vært med i Staal i forskjellige oppgaver. Blant annet i mange år som «altmuligmann» rundt Staal sine damelag. I mange år har han vært med i Staal sitt sponsorutvalg. Han har vært sentral i store Staal-arrangement som SMIL i Ryfylke, Staalverksfestivalen og 100-årsjubileet.

– Jeg tror seniorlagene våre kan klare seg godt. Men det er avhengig av at damelaget ikke mister for mange spillere i løpet av sesongen. På herrelaget så avhenger mye av hvor store steg de unge tar i år. Vi har jo mistet så mange spillere til blant annet MIL, sier Holger.

Han ser at mange spillere har sluttet i Staal for å spille for andre klubber.

– Staal leverer spillere til mange klubber. Det viser at det blir arbeidet godt i ungdomsavdelingene til Staal, sier den nye fotballederen, Holger Austvoll.