FOTBALL: – Jeg mener vi har en bra spillertropp denne sesongen, og jeg har store forhåpninger til vårsesongen, sier trener Johar Mæhle.

Mæhle regner med at han vil miste noen spillere til sommeren som reiser vekk på skole, men håper det kommer noen tilbake fra skole i sommer, slik at det utjevner seg.

– Vi mister jo en veldig god spiller i Elin Norland Eie nå i vårsesongen. Hun er gravid og har mål om å rekke høstsesongen som starter i midten av august. I tillegg valgte unge Kristine Fotland Bøe valgt å melde overgang til rekruttlaget til Viking i forrige uke., sier Mæhle.

– Kan hele sesongen bli bra?

– En kan jo håpe. Jeg er veldig optimistisk til første halvdel, og så må vi jo håpe høstsesongen også blir bra, sier Mæhle.

Staal har fått tilbake Maria Fjelde Sel til denne sesongen. I tillegg har Andrea Mjølhus fra Hjelmeland og Anna Stople fra MIL begynt i Staal.

– Totalt sett har du det beste damelaget på lenge nå?

– Ja, det håper jeg. De unge har også blitt ett år eldre og det hjelper på. Vi har cirka 20 spillere i stallen, Elin er ute i vårsesongen og Amanda Wilson er langtidsskadd. Jeg satser på at begge disse to rekker høstsesongen, sier treneren.

Laget har bare en målvakt, men Elisabeth Horve er til gjengjeld veldig god. Noen unge målvakter trener med laget innimellom, så Mæhle håper på å få bygget de opp etter hvert.

– Hva bekymrer deg mest foran denne sesongen?

– Jeg håper jo at frafallet ikke blir for stort til høstsesongen. Bortsett fra det ser det veldig bra ut. Nå gleder vi oss bare til å komme i gang med seriekamper i midten av mars, sier Johar Mæhle.

Staal-damene rykket ned fra 2. divisjon i fjor, da tabellsystemet ble lagt om og sju av de 12 lagene i pulja rykket ned. Fem lag ble værende i 2. divisjon. Staal kom på 7. plass og var dermed det nest beste laget som rykket ned.

Neste kamp for Staal-damene blir første runde i Rogalandscupen borte mot Sandnes Ulf på Østerhus Arena 9. mars. De er en divisjon under Staal og får en straffe før kampen.

– Utenom Sandnes Ulf på Østerhus Arena, skal vi møte Viking i NM-cupen på SR-Bank Arena 3. mai. Det blir spennende å måle oss mot Viking på en slik arena. Vi må mobilisere en del tilskuere til Viking-kampen, sier Mæhle.

Staal skal i år møte disse lagene i 3. divisjon kvinner: Bryne 2, Djerv 1919, Egersund, Havdur, Hinna Fotball, Klepp 2, Lura, Randaberg, Vidar og Viking 2.