– Journalistene får hjemmekontor

MED PÅ NASJONAL DUGNAD: Journalistane i Strandbuen har heimekontor frå og med i dag, torsdag 12. mars, for å vera med å hindra koronasmitte, fortel redaktør Jens Strandbuen.

MED PÅ NASJONAL DUGNAD: Journalistane i Strandbuen har heimekontor frå og med i dag, torsdag 12. mars, for å vera med å hindra koronasmitte, fortel redaktør Jens Strandbuen. Foto:

Av

Strandbuen blir med på den nasjonale dugnaden og tar en del grep for å bidra til redusert virussmitte. Blant annet vil alle journalistene ha eget hjemmekontor og resepsjonen vil bli stengt for ordinært besøk. På den måten kan samfunnsansvaret opprettholdes.

DEL

– Vi tar disse grepene for å bidra til redusert smittefare. Det er viktig at alle er med og gjør sitt beste for at vi kan holde smittefaren nede, sier redaktør Jens Bjørheim som nå har bedt alle journalistene om å jobbe hjemmefra.

Amedia som eier av Strandbuen og over 70 andre aviser, ønsker å gjøre sitt aller beste for å hindre smitten i å spre seg for raskt.

Alle mediehus har et samfunnsansvar, et ansvar som både Amedia og Strandbuen tar på alvor. Ved å sørge for at alle journalistene får hjemmekontor, reduserer man faren for at mange kan bli smittet på en gang.

– Dette ble innført fra og med torsdag, understreker redaktøren.

Videre vil også deler av salgsapparatet jobbe hjemmefra.

Resepsjonen vil bli stengt for tilfeldige besøk framover. Det er viktig at abonnenter, kunder og annonsører bruker mail eller telefon for å få kontakt med den de ønsker kontakt med.

– Alle vil få tak i oss, men det må skje på andre måter enn bare å stikke innom. Det blir en uvanlig situasjon for både kunder og oss, men så er også situasjonen vi er oppe i, uvanlig, understreker Jens Bjørheim.

Målet er at avisa skal fungere som vanlig både på papir og nett. Det uvanlige er at redaksjon og salgsapparat ikke lenger sitter samlet.

– Alle ansatte er topp motiverte og engasjerte for å delta i dugnaden og gjøre jobben sin. Vi er heldige som har medarbeidere som brenner for arbeidet og som er villig til snu seg rundt i en fei når situasjonen tilsier det, legger han til.

Artikkeltags