FOTBALL: – Vi gleder oss til kampen. Nå har vi fått koble av litt i helgen og har denne uken fokusert på Haugesund-kampen, sier Staal-kaptein David Eie.

Han er lærer på Jørpeland og hører mange elever som snakker om at de skal gå på kampen. Han håper og tror på folkefest.

– Nå har vi ladet batteriene og er klar til kamp. Dette er en bonuskamp for oss. Det er vinn vinn og vi er bare ute etter å få en god opplevelse, sier Eie.

Han var ikke med i troppen mot Haugesund for 11 år siden. Da var han juniorspiller.

– Jeg var juniorspiller og var ikke god nok til å få spille mot Sandnes Ulf og Haugesund for 11 år siden. Men jeg var med i cupkampen mot Viking for to år siden. På grunn av pandemien ble det ikke like stor folkefest, men det var en kjekk opplevelse, sier David.

– Hva er målet på torsdag?

– Det er å spille og ha det kjekt. Vi må prøve oss fram. Selvsagt skal de være flere hakk bedre enn oss. Men vi har spilt både med og mot folk på samme nivå, og det er ikke milevis opp. Det er små marginer. Men med et helprofesjonelt lag, så skal de være en del bedre enn oss. Men i en enkeltkamp så skal det være mulig å få til noe. Er vi heldige og ballen sklir i mål for oss på noen sjanser og at Haugesund får det litt motsatt, så vet en aldri, sier David.

Han trekker fram at Staal har en god målvakt i Rafal Dobrolinski og ikke minst en god spiss i Even Østensen, så alt kan skje.

– Vi har en veldig bonusfølelse, så det er bare til å våge og prøve og samtidig være veldig nøye defensivt. Det er ofte det som skiller at en blir hardt straffet ved et farlig brudd, ikke tar et returløp eller er for treg med å dekke opp motspillere på hjørnespark, når vi møter gode lag. Det gjelder å hele tiden være flest mulig spillere på rett side, sier David Eie.

Selv om Staal ikke har noen lang seiersrekke, så er Staal på gang nå og laget spiller bedre og bedre.

– Vi møter et veldig godt lag, men jeg håper vi klarer å bite fra oss. Vi skal vi gjør vårt beste, sier kaptein David Eie.

Sist Haugesund var på Jørpeland var det over 2000 som så kampen. Men den gang hadde Staal slått ut Sandnes Uff i første runde og det var fotballfeber på Jørpeland. Kanskje er det nå på torsdag det skjer et skrell igjen. I alle fall ser det ut til å bli ei flott ramme rundt kampen med mye folk, hornmusikk og fint fotballvær.

Er du forhindret fra å gå på Jørpeland stadion for å se kampen, kan du se den på strandbuen.no.