(iFinnmark)

Katten Pusi er redd for hunden Aiko, og har derfor funnet et skjulested hvor det ikke er bare, bare å få henne ut fra. Men Herman Johan Blien (6) nølte ikke da han måtte trå til.

Det var søndag kveld at 6 år gamle Herman Johan Blien måtte ut i aksjon hjemme på kjøkkenet. Pusi hadde nemlig søkt ly oppe i kjøkkenvifta, da den flyktet fra hunden Aiko (2).

– Den gikk opp dit og ville ikke ut. Det var ikke skummelt å hente den, og det gikk helt greit. Når den var ut, ville den tilbake igjen, men det fikk den ikke, forteller den ivrige 6-åringen fra Tana.

Mor Gunhild Blien forteller at dette tok Herman Johan med godt mot.

– Det var jo ikke gøy at gutten skulle opp dit, men jeg kom ikke til, og katta måtte ut. Han syntes bare det var helt supert å skulle etter katten i vifta. Jeg var litt usikker på hvor lurt det var med tanke på blant annet bakplaten. «Jeg har vært der før jeg!», sa han bare og smatt opp, ler Gunhild og legger til:

– Han har kanskje hentet katta der før, eller bare utforsket. Jeg vet ikke. Han er en nysgjerrig seksårig.

Å utforske innsiden av en vifte, kan Herman Johan fortelle at man ikke behøver å bruke tid på.

– Jeg bare gikk dit fordi jeg ville, men det var kjedelig der, sier han.

Prøvde å lokke den ut

Mannen til Gunhild, Morten Blien, sier de spekulerte godt på hvordan de skulle få katten ut fra vifta.

– Vi prøvde å lokke med mat, men Pusi var ikke sulten. Vi prøvde vel i femten til tjue minutter før vi fikk den ut, forteller de.

Gunhild sto på kjøkkenet å ryddet litt da katta plutselig kom løpende i full fart og opp i vifta.

– Aiko vil jo bare leke og hilse på. Han er snill og blid å bare logrer, så hvorfor katten er redd, det skjønner jeg ikke, sier Morten.

De forteller at Pusi har gjemt seg der noen ganger før.

– Som guttungen sier i slutten av videoen, «nå tror jeg vi må stenge av der», sier Gunhild.