Kim, Nen og Vetle hadde den beste ideen til Marceliuspromenaden

BESTE IDE: Kim Adrian Vivelid Tengesdal (t.v), Nen Papatsorn Salachan og Vetle Storm Rasmussen (t.h) hadde den beste ideen til bruk av Marceliusområdet i Vågen på Jørpeland. Her er de sammen med sentrumsleder Elin Aasheim Rossemyr og ordfører Irene Heng Lauvsnes.

BESTE IDE: Kim Adrian Vivelid Tengesdal (t.v), Nen Papatsorn Salachan og Vetle Storm Rasmussen (t.h) hadde den beste ideen til bruk av Marceliusområdet i Vågen på Jørpeland. Her er de sammen med sentrumsleder Elin Aasheim Rossemyr og ordfører Irene Heng Lauvsnes. Foto:

Den nye reiselivslinjen og Salg, service og sikkerhet på Strand videregående skole har denne uken sett på hvordan Strand kommune kan bruke Marceliuspromenaden.

DEL

Onsdag var det finale og premieutdeling i innovasjonscampen på Strand videregående skole. Der både reiselivslinjen og Salg, service og sikkerhet har deltatt. De har sett på hva Strand kommune kan gjøre ut av dette flotte området i Vågen på Jørpeland.

– Vi har blitt presentert en problemstilling fra Strand kommune som ønsket at elevene skulle se på hva kommunen kan gjøre ut av dette området, sier kontaktlærer for Salg, service og reiseliv, Kristin Voster Fatland.

Ordfører Irene Heng Lauvsnes og sentrumsleder Elin Aasheim Rossemyr la fram problemstillingen for elevene i samarbeid med en representant fra Ungt Entreprenørskap.

Deretter var reiselivsklassen på Jørpeland og så på området.

– Tirsdag ble brukt til gruppearbeid for å se på løsninger, sier Voster Fatland.

Her kan du se temamøtet der blant annet sentrumsutvikling på Jørpeland og Jørpelandsvågen skal diskuteres onsdag klokken 17:00.

TO PRISER: Beste presentasjon og beste samarbeid ble vunnet av Abreu Vanessa Michel Meidell,   
Ylva Sifoki Gjestvang-Knutzen, Ari Omar Sherief og Reymart Fernandez som ikke var til stede da bildet ble tatt. Til høyre ordfører Irene Heng Lauvsnes.

TO PRISER: Beste presentasjon og beste samarbeid ble vunnet av Abreu Vanessa Michel Meidell, Ylva Sifoki Gjestvang-Knutzen, Ari Omar Sherief og Reymart Fernandez som ikke var til stede da bildet ble tatt. Til høyre ordfører Irene Heng Lauvsnes. Foto:

Fikk premier

Etter at de seks gruppene presenterte sine ideer for en jury ble beste presentasjon, best samarbeid og beste idé premiert. Gruppene er satt sammen med elever fra 1. klasse på Salg, service og reiseliv og 2. klasse på Salg, service og sikkerhet.

PARK: Vinnerne ville ha deler av området mellom Vågen på Jørpeland og Skallstøperiet utformet som bypark inspirert av Flor og Fjære, forteller Papatsorn Nen Salachan.

PARK: Vinnerne ville ha deler av området mellom Vågen på Jørpeland og Skallstøperiet utformet som bypark inspirert av Flor og Fjære, forteller Papatsorn Nen Salachan. Foto:

Premien for best presentasjon og best samarbeid var Future Team som besto av: Ari Omar Sherief, Ylva Sifoki Gjestvang-Knutzen, Abreu Vanessa Michel Meidell og Reymart Fernandez.

Rød tråd

Beste idé for bruk av Marceliuspromenaden ble vunnet av gruppe en, som besto av Nen Papatsorn Salachan, Vetle Storm Rasmussen og Kim Adrian Vivelid Tengesdal.

– Denne gruppa hadde tenkt veldig helhetlig og det var en rød tråd gjennom deres idé, som jeg tror hadde løftet hele sentrumet på Jørpeland, sa sentrumsleder Elin Aasheim Rossemyr.

KLATRE: Klatrepark er en vesentlig del av idéskissen til vinnerne av konkurransen. Store stolper må monteres da det ikke er store tre i området.

KLATRE: Klatrepark er en vesentlig del av idéskissen til vinnerne av konkurransen. Store stolper må monteres da det ikke er store tre i området. Foto:

Ordfører Irene Heng Lauvsnes var også imponert over det som kom fram og lovet å ta med dette til politikerne sine.

– Den første ideen vår er å lage en klatrepark i området da det ikke er andre i nærheten som har det. I tillegg en kiosk med både inne og uteservering. Utforming i tre gikk igjen i deres utforming. Vi vil ha lekeapparat for de minste og treningsapparat for voksne. Parken deres er inspirert av Flor og Fjære, sa Nen Papatsorn Salachan.


Artikkeltags