Kommunen flytter luftveislegevakten for å kunne ta imot flere pasienter

JØRPELAND SENTRUM: Luftveislegevakten ligger nå midt i Jørpeland sentrum. Fra tirsdag morgen er denne flyttet til Folkehjelpshuset i Mellarveien.

JØRPELAND SENTRUM: Luftveislegevakten ligger nå midt i Jørpeland sentrum. Fra tirsdag morgen er denne flyttet til Folkehjelpshuset i Mellarveien. Foto:

Mandag flyttes luftveislegevakten fra Rådhusgata til Folkehjelpshuset på Jørpeland. De nye lokalene er i drift tirsdag morgen.

DEL

Testkapasiteten skal nå utvides og kommunen må forberede seg på å kunne teste 5 prosent av befolkningen. Det tilsvarer 650 mennesker per uke i Strand og 130 personer per ukedag.

Da er ikke lokalene i Rådhusgata gode nok og fra tirsdag morgen holder luftveislegevakten til i Folkehjelpshuset i Mellarveien.

Helseleder i Strand, Grete Helen Strømsmo, sier at lokalene i sentrum har fungert greit til småskalaundersøkelser, men at plasseringene har noen ulemper.

– Det ligger akkurat i svingen i sentrum og det medfører noen trafikale problemer. Teltet blåste bort og noen syns det var ubehagelig å sitte i bilen og bli testet så åpent midt i sentrum, sier Strømsmo.

Ved de nye kontorene skal det settes opp et «drive-in-telt» for testing.

All luftveisproblematikk skal hit

Åpningstidene har blitt redusert siden luftveislegevakten åpnet i slutten av mars, fordi behovet har blitt mindre. Legene har hatt beredskapsvakt i helgene.

– Vi satser på de samme åpningstidene nå også, men det må vi se nærmere på etter hvert, sier helselederen.

Hun understreker at det ikke bare er koronasmitte som skal testes for, men at alle med luftveisproblematikk skal henvises dit. Det er fortsatt være sånn at ingen skal møte opp uten å ha vært i kontakt med fastlegen eller legevakten først.

Kriteriene for å bli testet for koronaviruset er fortsatt at man har symptomene for viruset. Det er lege som avgjør om det er mistanke om smitte.

Kan bli økning

Strømsmo ser ikke for seg at 130 personer skal innom luftveislegevakten hver ukedag, men er opptatt av å være forberedt på det.

– Nå åpner samfunnet mer opp. Barnehager og skoler åpner, og flere går på jobb. Da kan det bli en økning i smitte, men hvor mye vet vi ikke.

Artikkeltags