Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen tar grep – samler alle gruppelederne for å diskutere den økonomiske krisen

Onsdag samles alle de politiske topplederne for å finne ut hvordan den økonomiske situasjonen i kommunen best kan håndteres.

For abonnenter
(Sandnesposten)

Få direkterapportering fra møtet nederst i denne saken!

Sommerperioden er i ferd med å gå mot slutten, og noe av det aller første politikerne møter, er gjensynet med den utfordrende situasjonen knyttet til kommuneøkonomien. Ordfører Stanley Wirak sier at møtet 19. august betegnes som et dialogmøte.

– Vi ønsker en statusgjennomgang fra rådmann og kommunaldirektører om den økonomiske situasjonen i kommunen, og hvordan nødvendige innsparinger vil kunne slå ut for tjenestetilbudet i de enkelte områdene, sier Stanley Wirak.

Han legger ikke skjul på at situasjonen er vanskelig å løse.

– Vi har stor arbeidsledighet og sviktende skatteinngang. Dette medfører at vi må tilpasse kostnadene til inntektene. Jeg håper også at vi kan få konstruktive innspill fra gruppelederne, med gode forslag om hvordan vi kan fortsette arbeidet med å få en enda bedre og effektiv drevet kommune.

Den økonomiske situasjonen blir vanskelig.

– Det blir viktig at vi som politikere arbeider godt sammen for å finne de gode løsningene, og sammen med rådmann og ansatte i kommunen, sier han.

Les også

Nå er rådmannen virkelig bekymret for økonomien: – Det blir noen tøffe løp

Kommentarer til denne saken