Gå til sidens hovedinnhold

Konflikten river og sliter, menigheten blir tvunget i kne og er i ferd med å bli pasifisert

Kirken er styrt ovenfra og ned. Dette slår grelt ut i vårt eksempel med at «Fotfolket» i praksis ikke engang har anledning til å velge sin egen hyrde.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det ble gått en del runder rundt kirken på Jørpeland med fakler, sang og bønn, sent søndags kveld. Menighetsrådet fikk ikke engang anledning til å behandle «avskjedigelsen» av presten Bård Boye; og demonstrerer på den måten demokratisk ukultur!

En del av fotfolket handlet i selvrespekt, for seg selv, på egne vegne, men også på vegne av alle i kirken som føler seg undertrykt! Måtte vi sammen ikke la oss tvinge i kne! Men kjempe for våre grunnleggende rettigheter!

Menighetens fotsoldater var ute denne kalde vårkvelden. De ville slå ring om kirken; viste det med fakler også denne søndagen. Vi var en flokk på ca. 50 stk. som vandret stille og i stor nød rundt kirken vår på Jørpeland.

Kirkens «gulvarbeidere» sørget over sine tapte bibelske rettigheter!

Les også

Kirkestriden på Jørpeland: Hva er det som er sant og hva er løgn i denne saken?

Disse kristne som utrettelig har utført sine tjenester, år etter år; i arbeid med gudstjenester, diakoni, søndagsskole, ungdomsarbeid, givertjeneste til misjonsprosjekter osv.; griper til sine åndelige våpen!

Konflikten river og sliter, menigheten blir tvunget i kne og er i ferd med å bli pasifisert!

Nå går fotfolket ut for å demonstrere! «Arbeiderene» hever røsten! Det er omsorgen for Kirken som driver dem. De får ikke beholde sin kjære prest lenger! Ja, ikke engang bli tatt med på råd knyttet til sin kjære hyrde! De finner seg ikke i dette lenger! De har blitt offer for en brutal «maktarroganse»!

Les også

Kirkestriden på Jørpeland: Dette er uhørt, urent spill og ødeleggende og oppfattes som skadelig for personen Bård og i neste omgang for hele menigheten

Og hjelpeløse hever de røsten! Men «makten» vender oss sitt døve øre! De vil ikke høre! Dette viser at Kirken bedriver en form for arrogant «skinndemokrati»!

Kirkemakten i dag er et undertrykkende spøkelse! Den lider av en gammelmodig heraklisk styreform! Kirken er styrt ovenfra og ned. Dette slår grelt ut i vårt eksempel med at «Fotfolket» i praksis ikke engang har anledning til å velge sin egen hyrde.

Les også

Jørpeland kirke: Nå er tiden inne for omsorg og innsats

Måtte den bibelske retten til å kunne velge sine hyrder på ordentlig demokratisk vis, slå ut i full fakkelbrenning i alle våre menigheter - over hele Norge.

Som i fordomssted, når fiender truet landet vårt, da sprang «fotfolket» opp på fjelltoppene til vardebrenning for å varsle faren som truet landet. Raskt brant det fra alle topper rundt vårt landstrakte land og hæren grep til våpen og vernet land og verdier.

Kjære kirkens fotfolk; Tenn fakler sammen med oss, for Gud er attåt.

Kommentarer til denne saken