Gå til sidens hovedinnhold

Koronapandemien begrenser nyttårsfeiringen: Hvordan oppleves det?

Strandbuen har spurt noen ryfylkinger om hvordan nyttår skal feires. Er det stor forskjell fra tidligere år? kommunene oppfordrer til å holde avstand og begrense sammenkomstene i tråd med de nasjonale rådene.

For abonnenter

Er det forskjell i nyttårsfeiringen i år. Strandbuen har spurt noen personer om hvordan det blir for dem.

Elin Aasheim Rossemyr, Strand:

– Det blir fellesoppskyting på Jørpeland fra taket på Sport 1 i år også. Men vi ønsker at folk står hjemme på terrassene og følger med på oppskytingen.

For familien endrer det seg ikke så mye. Jeg er sjelden hjemme på nyttår. Jeg liker meg best på fjellet. I år skal vi være i hytta vår på Gullingen som vi kjøpte i sommer, sammen med et vennepar. I fjor var vi på Skiftun med et vennepar.

Vi har med oss raketter for å markere nyttår, sier Elin Aasheim Rossemyr, i det hun kjører inn i Svotunnelen på vei til hytta.

Ole Wollert Meyer, Forsand:

– Vi har hatt en tradisjon med at vi har feiret nyttår på kommunehuset med åpen samling med alle som vil. Der kommer folk tidlig på kvelden, spiser sammen, har leker og har det sosialt sammen.

De som vil går i kirken til Nyttårsgudstjeneste. I år går ikke det på grunn av korona. Nyttårsgudstjenesten er også redusert. Da det bare er 50 personer som får slippe inn i kirken på Nyttårsgudstjenesten.

I år blir vi sammen med noen venner privat. Da vi ikke får lov til å være så mange samlet. I fjor feiret vi med familie fra Göteborg, og de ønsket å komme i år også, men kan ikke på grunn av korona.

Nyttår har vi alltid feiret samlet som familie. Jeg er litt usikker på hvordan det blir med de eldste guttene i år, sier Ole Wollert Meyer.

Irene Heng Lauvsnes, Strand:

– I Strand kommune har vi offentlig rakettoppskyting, men vi oppfordrer ikke folk til å gå ned i sentrum under oppskytingen. Se den heller hjemmefra.

For min del blir det ikke noe endring i nyttårsfeiringa i år i forhold til tidligere år. Vi feirer stilt og rolig hjemme sammen med et vennepar på samme måte som i fjor. Det er slik vi er vant med å ha det, sier Irene Heng Lauvsnes.

Kolbjørn Pedersen, Hjelmeland:

– Vi er så heldige at vi har feiret nyttår sammen med to vennepar i flere år. Det er godt innenfor regelverket og slik kommer til å feire nyttår i år også.

I år blir nyttårsfeiringen hjemme hos oss på Randøy, sier Kolbjørn Pedersen.

Han har kjøpt inn raketter til å markere overgangen til 2021.

Kommentarer til denne saken