Foreningen har funnet ny plass til skulpturen og ber om penger til å flytte den

SKAL FLYTTES: Skulpturen Stronger Together than Alone er laget av Bob Emser fra Chicago og ble plassert i Skallstøperi-området i 2005. Den er én av ti skulpturer som ble laget av annerkjente kunstnere i samarbeid med Stålverket på Jørpeland.

SKAL FLYTTES: Skulpturen Stronger Together than Alone er laget av Bob Emser fra Chicago og ble plassert i Skallstøperi-området i 2005. Den er én av ti skulpturer som ble laget av annerkjente kunstnere i samarbeid med Stålverket på Jørpeland. Foto:

Melting Pot ber om 15 000 kroner til å flytte og reparere skulpturen Stronger Together than Alone.

DEL

Venneforeningen Melting Pot fikk for flere år siden laget og utplassert ti stålskulpturer på forskjellige steder på Jørpeland. Én av disse ble plassert nede på Skallstøperi-området i 2005. Dette var en sentral plassering da, men nå er området bygget ut og foreningen syns den er malplassert og at den ikke kommer til sin rett.

«Dessuten er skulpturen delvis benyttet som «klatrestativ» og flere av sveisene er løsnet.», står det i søknaden.

Foreningen har vært på befaring med kultursjefen og funnet ut at de vil flytte skulpturen til ytterst på kaiområdet slik at den kommer godt til syne når båtgjester kommer til Jørpeland.

Samtidig vil de gi skulpturen en ny sokkel, reparere sveiser og lyssette den. Dette koster totalt 15 000 kroner og foreningen ber kommunen om støtte.

«Ved å flytte denne skulpturen vil vi få en helhetlig plan over stålskulpturene på Jørpeland – til glede for byens befolkning og besøkende.», avslutter de søknaden med.

Artikkeltags