For den eldre kvinnen var hendelsen sjokkartet og skremmende. Hun trodde nesten ikke slikt skulle kunne gå an, i hvert fall ikke i Jørpeland sentrum på lyse dagen.

Den eldre kvinnen er litt usikker på dagen, men det var enten fredag 24. eller lørdag 25. juli. Hun parkerte utenfor butikken Sport Outlet ved Esperantoveien på Jørpeland. Det var her Rema 1000 tidligere holdt til. Hun har oppgitt tidspunktet til litt seint på ettermiddagen.

I det den eldre kvinnen er på vei ut av bilen, kommer en mann opp mot henne og krever nøklene fordi han skal ha bilen hennes. Naturligvis var dette skremmende for kvinnen som ble meget redd.

Skremt bort

Til alt hell var en annen mann like i nærheten. Han forsto nok at et eller annet var galt og begynte å gå med raske skritt mot parkeringsplassen. Det førte til at gjerningspersonen innså at det klokeste nok var å fjerne seg fra stedet i en fart, og han stakk av.

Det er vitnet som så hva som var i ferd med å skje, at politiet nå etterlyser. Han kan muligens sitte på verdifulle opplysninger som politiet trenger for å finne gjerningspersonen. Han bes derfor kontakte lensmannskontoret på Jørpeland snarest slik at politiet får snakket med ham.

Prioriteres av politiet

Dette er en type sak som politiet prioriterer. Man ser ikke lett på at eldre mennesker skremmes på denne måten. Håpet er derfor at gjerningspersonen kan finnes slik at han kan bli stilt til rette for sine gjerninger.

Dersom andre har opplysninger som kan hjelpe politiet, bes også de ta kontakt.

Kvinnen som ble forsøkt frastjålet bilen sin, har vært i avhør hos politiet og har gitt en beskrivelse av hvordan gjerningsmannen så ut.