Lakseranet er ikke forsvunnet

IKKE FORNØYD: Stortingsrepresentant Geir Pollestad mener oppdrettsnæringen og kystkommunene må tas mer hensyn til.

IKKE FORNØYD: Stortingsrepresentant Geir Pollestad mener oppdrettsnæringen og kystkommunene må tas mer hensyn til. Foto:

Av

Stortingrepresentant Geir Pollestad (Sp) kaller det er ran at regjeringspartiene og Frp vil redusere overføringene til havbrukskommunene med 750 millioner kroner i årene fremover.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I det alternative statsbudsjettet for 2020 har regjeringspartiene og støttepartiet Frp blitt enige om et opplegg for laksepenger til kommunene som vil frata kystkommunene 750 millioner kroner de neste to neste årene.

Saken blir av regjeringspartiene og støttepartiet fremstilt som en gladsak, siden den opprinnelige planen var å rane 2 milliarder kroner.

På toppen av dette så vil overføringene til havbrukskommunene reduseres i årene fremover også. I dag går 80 prosent av inntektene fra veksten i næringen til kommuner og fylke. Regjeringen foreslo at kommunene kun skulle få 25 prosent. Nå går flertallet inn for 40 prosent til kommunene.

Selv om det fra 2022 innføres en ny avgift for oppdrettsnæringen så vil både oppdrettskommune og oppdretterne komme dårligere ut med ordningen regjeringen og Frp går inn for.

Det er synd at regjeringspartiene fullt og helt støtter seg på Fremskrittspartiet i denne saken. Både oppdrettsnæringen og kystkommunene hadde fortjent en løsning som tok mer hensyn til kystkommunene og oppdrettsnæringen. Det ville det blitt om Sp hadde vært med rundt forhandlingsbordet.

Send ditt leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags