Legekrisen i Strand: «I denne saken er det ordføreren som opptrer uryddig»

BOMMER: Arvid Håheim (Ap) mener ordføreren bommer i saken om Rådhusgaten legegruppe.

BOMMER: Arvid Håheim (Ap) mener ordføreren bommer i saken om Rådhusgaten legegruppe. Foto:

Av

– Sørg for at samtalene med Rådhusgaten legegruppe blir tatt opp igjen, oppfordrer Arvid Håheim i Strand Arbeiderparti.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er stor enighet om at Irene Heng Lauvsnes er en dyktig og flott ordfører for Strand kommune.

Det er også min mening, men i saken om fastlegesituasjonen i Strand og da spesielt om Rådhusgaten legegruppe synes jeg hun bommer og hun benytter seg av en hersketeknikk som jeg har liten sans for.

Hun uttaler i Strandbuen om at «vi må opptre ryddig» og at «jeg har tillit til rådmannen», som om de som ikke er enige med henne opptrer uryddig og ikke har tillit til rådmannen.

Med respekt å melde ordfører, det er feil. I denne saken er det ordføreren som opptrer uryddig i og med at hun ikke har sørget for at kommunestyret har fått sagt sitt før samtalene med Rådhusgaten legegruppe ble avsluttet. Om hvorvidt vi har tillit til rådmannen eller ikke har ingenting med denne saken å gjøre.

Dette dreier seg om å beholde tre dyktige fastleger for 2 700 innbyggere. I oppslag i Strandbuen gjøres det et stort poeng av at «rådmannen orienterte» formannskapet om saken den 27. november i fjor. Det er feil. Rådmannen svarte på et spørsmål fra representanten Torhild Pedersen, Ap omkring et oppslag i Strandbuen hvor det fremgikk at det var uenighet mellom administrasjonen og Rådhusgaten legegruppe om forståelsen av den godkjente intensjonsavtalen.

Hva rådmannen svarte fremgår av referatet fra møtet og alle som er interessert kan selvsagt lese dette. Herfra fremgår ingenting om at samtalene var avsluttet. Og det er også årsaken til at jeg i et leserinnlegg i Strandbuen sist uke uttrykker frustrasjon over å lese at rådmannen har avsluttet samtalene uten noen videre politisk behandling.

Men, smålig krangel om bagateller fører sjelden til noe positivt. Her er det aller viktigste å sørge for at intensjonsavtalen mellom kommunen og Rådhusgaten legegruppe som er godkjent av kommunestyret blir fulgt opp. En avtale som skulle sørge for at tre dyktige fastleger fortsetter i tjenesten og at det blir lagt et godt grunnlag for videre rekruttering av nye fastleger.

Vår oppfordring til ordføreren står derfor ved lag. Sørg for at samtalene med Rådhusgaten legegruppe blir tatt opp igjen!

Artikkeltags