Legekrisen i Strand: «Nå må den politiske ledelse forstå at dette er en sak som haster»

LANG TID: – For meg ser det ut som om arbeidet har tatt for lang tid, skriver Jan Langvik.

LANG TID: – For meg ser det ut som om arbeidet har tatt for lang tid, skriver Jan Langvik. Foto:

Av

Tidligere ordfører, Jan Langvik, er bekymret for situasjonen med fastleger i Strand.

DEL

Det er med stor uro jeg ser i Strandbuen at vår kommune står i fare for å miste 3 dyktige og avholdte leger ved Rådhusgaten legegruppe.

Jeg er ikke kjent med de problemene som er oppstått mellom legene og kommunen, men er av den klare oppfatning at her må kommunen omgående ta et initiativ for å forsøke å løse problemet.

Hva tid oppsigelsene er datert kjenner jeg ikke til, men å la denne saken ligge til ut i september før den behandles politisk, er ikke godt nok.

Hva er gjort etter at rådmannen orienterte om saken 27.11.2019? Hvem har bedt rådmannen ta opp saken med en advokat i KS?

Nå må den politiske ledelse forstå at dette er en sak som haster, og ta initiativ til et ekstraordinært møte i formannskapet/kommunestyret, for på ny å ta opp denne saken til behandling.

For meg ser det ut som om arbeidet har tatt for lang tid. Det kan ikke være nødvendig å henge seg opp i tidligere fastsatte møtedatoer. Dette er en sak som i høyeste grad må prioriteres. Vi må unngå å miste våre fastleger om det er mulig.

Artikkeltags