Legekrisen i Strand: – Noen må vise politisk mot

KREVER HANDLING: Tidligere Strand-ordfører Odd William Bøe krever at Strand-politikerne gjør noe umiddelbart med legekrisen.

KREVER HANDLING: Tidligere Strand-ordfører Odd William Bøe krever at Strand-politikerne gjør noe umiddelbart med legekrisen. Foto:

Av

Tidligere Strand-ordfører Odd William Bøe mener noen må vise politisk mot i legekrise-saken og forlange sak til politisk behandling. Bøe ber også ordføreren ta kontakt med Anne Mathilde Hanstad og Lars Johan Tveit snarlig og få dem til å trekke oppsigelsene sine til saken er avgjort.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det var med stor uro jeg leste artikkelen på nettet i Strandbuen om legesituasjonen ved Rådhusgaten Legegruppe.

Strand kommune har slitt med legedekning i mange år. Noen leger både på Tau og Jørpeland har vært meget stabile, andre har virket en kortere stund og så flyttet vekk.

De tre legene ved Rådhusgaten Legegruppe – Hanstad, Tveit og Sameien er fastleger for en stor pasientgruppe og mange pasienter blir rammet om nå oppsigelsen blir gjennomført.

Jeg trodde i min enfoldighet at det hele var avklart. Både Hanstad og Tveit sa seg villige til å virke med faglig kompetanse som kommunen vel trenger, samt beholde deler av sin pasientgruppe. Etter det jeg forsto så forelå det en avtale som begge parter tilrådde og som ble politisk akseptert.

Så blir en advokat fra KS brakt inn og det hele blir lagt ned. Det er utrolig. Advokaten får administrasjonen til å stoppe opp, politikerne til å sitte i ro og konsekvensen ser vi nå. To, ja kanskje tre av de mest erfarne legene vil slutte og 2700 pasienter mister fastlegen.

Tror noen at kommunen makter å få nye leger til erstatning snarest når en kjenner til vanskeligheten med å få leger til Strand? Kommunen sliter med å rekruttere nye leger og nå vil krisen forsterke seg.

Nå må noen vise politisk mot, få en administrativ forklaring på hvorfor saken er lagt ned og forlange sak til politisk behandling.

Ordføreren må ta snarlig kontakt med Hanstad og Tveit og be de trekke oppsigelsen inntil saken er avgjort i ansvarlig politisk organ.

Send ditt leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken