«Legetilbudet er viktig for hele befolkningen i Strand»

Av

Flertallspartiene i Strand skriver i dette leserbrevet at de er glad for administrasjonen og Rådhusgata legegruppe nå igjen setter seg ned ved forhandlingsbordet

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.«Plan for organisering av fastlegene i Strand» er den viktigste saken vi som politikere får på bordet nå i høst. Dette er en komplisert sak, som inneholder veldig mange problemstillinger. Planen ble ikke behandlet tidlig 2020, utsettelsen har ulike årsaker, deriblant COVID-19.

Angående situasjonen omkring Rådhusgaten legegruppe, så var intensjonen at det skulle vært en ferdigforhandlet avtale i 2019. Som rådmannen har informert om så lyktes det ikke å komme til enighet om en avtale. Det er bra at administrasjonen og Rådhusgata legegruppe nå igjen setter seg ned ved forhandlingsbordet. Det er i alle sin interesse at forhandlingene lykkes.

Vi er opptatt av at vi løser utfordringene med fastleger for alle innbyggerne i Strand og at det blir rettferdige ordninger for både kommunalt ansatte og private leger.

Flertallspartiene i Strand

Vi er opptatt av at vi løser utfordringene med fastleger for alle innbyggerne i Strand og at det blir rettferdige ordninger for både kommunalt ansatte og private leger. Det er viktig å gjøre Strand til en kommune som leger ønsker å jobbe i.

Da må vi få ned arbeidsbelastningen, se på vaktordninger, antall legehjemler og andre rammebetingelser i Strand.

Posisjonen mener det er viktig å lytte til alle innspillene fra høringen til den helhetlige legeplan og at vi tenker helhetlig og langsiktig når vi skal prioritere hvordan vi bruker pengene. Dette skal vi ta høyde for i behandlingen av legeplanen i september.

Vi ønsker å berolige innbyggerne med at lege- og helsetilbudet i Strand blir høyt prioritert av politisk ledelse og at vi er optimistiske i forhold til at vi vil finne gode løsninger for hele Strand sin befolkning.


Send ditt leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken