Gå til sidens hovedinnhold

Lokale reiselivsbedrifter har fått tilskudd for å finne kreative løsninger: Laura (24) har klare planer for hva de skal brukes til

Regjeringen betaler ut 1,7 millioner kroner til Verkshotellet, Stiftelsen Preikestolen og Lilland Hotell på Tau. Laura Ann Kahrau (24), som er ny daglig leder på Verkshotellet, forteller at pengene skal brukes på samarbeidsprosjekter med andre lokale reiselivsaktører.

I fjor sommer etablerte regjeringen en tilskuddsordning som skulle gå til omstillingsprosjekter i reiselivsnæringen i forbindelse med koronasituasjonen.

Den andre utlysningsrunden hadde søknadsfrist i januar 2021, og til nå i år er 420 bedrifter tildelt om lag 400 millioner kroner. Litt mer enn 28 millioner kroner av disse går til bedrifter i Rogaland.

Verkshotellet på Jørpeland fikk allerede i februar klarsignal om 800.000 kroner. I Strand har også Stiftelsen Preikestolen og Lilland Hotell Drift AS fått tilskudd i år, henholdsvis 400.000 kroner og 480.000 kroner hver.

Les også

Koronastøtte til 27 lokale bedrifter: Søkte om 12 ganger mer enn det er til fordeling

Ny daglig leder

For Verkshotellet betyr pengene gode muligheter for å skape nye aktiviteter i en tøff periode for reiselivet.

For tida har ikke hotellet på Jørpeland døgnåpen resepsjon, men den nye daglige lederen, Laura Ann Kahrau, forsikrer om at hotellet hele tiden er klar til å ta i mot nye gjester.

Verkshotellet har i det siste kommet i gang igjen med servering utendørs, først og fremst i helgene da besøket fra tilreisende er størst.

Hotellets nye daglige leder håper at det kan bli en bra sesong og at det vil bli flere gjester i tida framover.

Kahrau begynte i jobben i mars. 24-åringen, som er oppvokst i Sandnes, er ved siden av jobben på Jørpeland i ferd med å fullføre et studium i hotelledelse. Hun har også hotellerfaring fra å ha jobbet deltid ved Hummeren Hotell i Tananger.

– Jeg lærer veldig mye i denne jobben, sier hun og forteller om Verkshotellets satsinger på aktiviteter og opplevelser, som innebærer samarbeid med flere andre lokale reiselivsaktører. De 800.000 kronene fra staten gjør det enklere å gjennomføre prosjektene.

Verkshotellet satser på salgbare pakker, som blant annet skal inneholde lokal mat og ulike aktiviteter.

Det samarbeides med Ryfylke Bakeri og Konditori om frokostpakker, og stisykling og kajakk er eksempel på aktiviteter som hotellet vil tilby sine gjester via samarbeidspartnere. Selv vil hotellet først og fremst tilby overnatting og frokost.

For tida er det daglig leder Laura Ann Kahrau som drifter det kinesiskeide hotellet sammen med Anders Tungland, som begynte å jobbe på Verkshotellet sist høst.

Hotellets styreleder, Liv Roth, forteller til avisa at flere vil bli involvert i hotelldrifta etter hvert som aktivitetsnivået tar seg opp fram mot sommeren.

Les også

Verkshotellet ønsker å bli sertifisert som miljøfyrtårn

Også smittevern

Verkshotellet bruker også det statlige tilskuddet til bedre smittevern og digital utvikling. Tilskuddsordningen skal både gi penger til framtidige omstillingsprosjekter og gi støtte til prosjekter som bidrar til smitteverntiltak.

– Smittesituasjonen har vært uforutsigbar gjennom hele 2021, og bedrifter i event- og reiselivsbransjen har måttet leve med strenge smittevernstiltak og reiserestriksjoner i lang tid. Derfor er jeg veldig glad for å se at bedrifter i hele landet er i full gang med å tilpasse seg situasjonen med gode og kreative løsninger, uttaler næringsminister Iselin Nybø (V) om utbetalingen fra staten.

– Disse pengene handler også om å beholde arbeidsplassene til folk, og jeg håper tilskuddet skal gi bedriftene en nødvendig håndsrekning for å klare seg gjennom den siste kneika, legger hun til.

Les også

Verkshotellet på Jørpeland samarbeider med andre lokale servicebedrifter: – Me må gjera kvarandre gode

Les også

Rolige netter på Verkshotellet

Kommentarer til denne saken