Man kan få blikk dersom man har glemt munnbind, men å ta ansvar for å minimere risiko for ulykker på islagte vann er ikke i fokus

VIL HA EN PLAN: Randi Karlsen etterlyser en tydeligere plan og mer informasjon i fremtiden om hvilke vann som har sikker is.

VIL HA EN PLAN: Randi Karlsen etterlyser en tydeligere plan og mer informasjon i fremtiden om hvilke vann som har sikker is. Foto:

Av

– Krysser fingrene for en fremtid der frykten for å påta seg ansvar ikke er like stor, skriver Randi Karlsen i dette leserbrevet.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Delvis nedstengt samfunn, en tredje smittebølge som overgår tidligere smittetall, avlyste fritidsaktiviteter og besøksforbud. Januarmørket føles ekstra mørkt for mange i år, og håpet om et bedre 2021 ble satt litt på vent.

Da er det ekstra gledelig med kong vinter som kom på besøk, som etter hvert førte med seg islagte vann. Spørsmålet melder seg. Er isen trygg?

Man kan torsdag formiddag ikke lese noe om islagte vann på kommunens side. Ved å kontakte dem får vi beskjed om at kommunen ikke påtar seg ansvar for å måle isen.

Det gjør heller ikke brannvesen eller politi.

Så da står jeg der som trebarnsmor med skøyter i hånda og undrer meg. Skal jeg basere tryggheten for meg og min familie på jungeltelegrafen som tilsier at noen som kjenner noen har målt. Det ryktes at isen var 10 cm på tirsdag. Det er her jeg undrer meg.

Man kan risikere å få blikk dersom man har glemt munnbind på butikken, men å ta ansvar for å minimere risiko for ulykker på islagte vann er ikke i fokus. Det vil ingen ta ansvar for. Hva har skjedd i mellomtiden etter lensmann at Næss målte? Er det mangel på kompetanse eller ansvarsfraskrivelse? Eller er det helt andre grunner som gjør seg gjeldende?

Dersom det er frykt for ansamling av mennesker med tanke på covid-19 er jeg usikker på om det er rett taktikk at halvparten av småbarnsfamilier i Strand samles på et vann, istedenfor å klarere flere steder som kan benyttes.

Uansett. Poenget er at jeg og de fleste andre på den isen ikke innehar kompetansen til å vurdere om en is er trygg eller ei. Det hadde vært fint med tydelig informasjon fra kommunen på tidligere tidspunkt, da det var flere dager med skøyteglade mennesker før kommunen i det hele tatt foretok seg noe.

Og hadde isen blitt målt dersom vi ikke sto midt i en pandemi? Det ekstraordinære presset kommunen opplever er forståelig, men informer gjerne dersom det er årsaken. Vi er en nokså lydig og forståelsesfull nasjon.

Idet jeg skriver dette kan en lese at folkehjelpen har påtatt seg ansvaret for å måle istykkelsen etter tillatelse fra ordføreren, og en virkelig stor takk til dem.

Krysser fingrene for en fremtid der frykten for å påta seg ansvar ikke er like stor.

Og en plan som befolkningen blir informert om.

Jeg vet om en bra mann på Solbakk som gjerne kan bistå ved behov.

De lykkelige små menneskene som går rundt på isen med frydefulle øyne fortjener trygghet. Og det er jeg sikker på at Strand kommune fikser også i fremtiden, om enn noe før alle skøytene er utsolgt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken