FOTBALL: Maria Fjelde Sel (18) har tro på mange gode opplevelser med Staal sitt damelag denne sesongen.

– Det er fint å være tilbake i Staal og spille med dem som jeg har spilt med helt fra da jeg begynte å spille fotball, sier Maria Fjelde Sel.

Hun begynte å spille fotball før hun begynte på skolen i femårsalderen, og har vært de to siste sesongene i Klepp. Hun fikk noe som virket som et veldig kjekt tilbud, og så hadde hun lyst til å prøve noe nytt.

– Merker du forskjell på Staal nå og før du reiste?

– Da jeg gikk over til Klepp hadde jeg så vidt kommet opp på damelaget, så jeg fikk aldri blitt kjent med dem eller sett hvordan det var, før jeg gikk til Klepp. Nå er jeg en del av damelaget, sier Sel.

Hun har også spilt aldersbestemte kretslagskamper i sin karriere.

Høydepunkter med Staal

– Hva er det kjekkeste du har vært med på i din fotballkarriere?

– Det må være da vi i Staal spilte semifinale og bronsefinale i uoffisielt NM i Gjøvik. I tillegg da vi vant Sørcup, sier høyrevingen.

Det kjekkeste hun vet på fotballbanen er når laget hennes scorer mål etter fine angrep. Hun liker å score selv, men synes det er like kjekt når andre på laget scorer mål.

Maria er rask, og i tillegg har hun teknikk til å kunne forsere motspillere med ball, mener trenerne på damelaget.

– Hva er målsetningen for denne sesongen med Staal?

– Jeg håper på en veldig god sesong for laget og at jeg skal ha det gøy. Og så håper jeg at vi kan holde oss i toppen av tabellen, sier Sel.

Har slitt med skader

– Hva er det verste du har opplevd som fotballspiller?

– Det må være skadeproblemene jeg har hatt. Den siste var en hjernerystelse jeg fikk da jeg spilte på Klepp 2 mot Staal i juni i fjor. Det har skapt problemer for meg nesten helt til nå. Jeg lå to uker på sofaen før jeg kunne gjøre noe etter skaden. På skolen har jeg måttet ha tilpasninger i lang tid etterpå. Men nå er jeg helt frisk igjen, sier Maria.

Hun går tredje året på idrettsfag på Strand videregående skole og har ikke bestemt seg for hva hun skal gjøre til høsten. Hun vet heller ikke sikkert om hun spiller høstsesongen med Staal.

– Jeg tror vel kanskje jeg kommer til å bli på Jørpeland noe lenger, sier Maria Fjelde Sel.

Hun liker godt å være aktiv og i tillegg til fotball, spiller hun padeltennis. I tillegg trives hun på familiens hytte på Gullingen hvor hun går på ski, står på slalåm og snowboard.

– Veldig godt miljø

– Om sommeren liker jeg godt å stå på vannski og wakeboard. Jeg liker å være på sjøen i båt, sier 18-åringen.

Hun trener med Staal sitt damelag tre ganger i uka. I tillegg trener hun hver dag på skolen.

– Treningene gir meg energi i hverdagen. I tillegg liker jeg å være sammen med venner i Staal som jeg har hatt lenge og vi har et veldig godt miljø, sier Sel.

– Angrer du på at du spilte to år i Klepp?

– Det gjør jeg ikke. Jeg har fått venner for livet og har hatt mange kjekke opplevelser. Men det har gått mye tid til å reise. Det er hovedårsaken til at jeg gikk til Staal nå, for å få mer tid til skole, nå når det er siste halvåret på videregående skole, sier Maria Fjelde Sel.